Forța de muncă în județul Sibiu: La finele lunii iunie erau înregistrate numai 3.838 de persoane fără loc de muncă

Forța de muncă o constituie populaţia activă, persoanele active. Din punct de vedere economic, cuprinde toate persoanele de 15 ani şi peste, care furnizează forţa de muncă disponibilă pentru producţia de bunuri şi servicii și include populaţia ocupată şi şomerii.

 

Iată care este situația în județul Sibiu, potrivit datelor cuprinse în Strategia Judeţeană de Dezvoltare a Serviciilor Sociale pentru perioada 2018 – 2023:

 *Efectivul salariaților din județ a fost la sfârșitul lunii iunie 2018 de 137.739 de persoane, față de luna corespunzătoare anului precedent, numărul salariaților din județ a crescut cu 4.436 persoane.

*Numărul șomerilor înregistrați la finele lunii iunie 2018 în județul Sibiu a fost de 3.838 de persoane cu o rată a șomajului de 1,9 %.

***Datele actualizate la finele lunii iunie indică: 2.072 șomeri bărbați; 1.766 șomeri-femei

 *Persoanele vulnerabile fără loc de muncă constituie o parte a populației județului care necesită sprijin susținut în reintegrarea lor în muncă, pentru depășirea situației de dificultate.

 *Din datele furnizate de AJOFM Sibiu la 30.06.2018, pentru persoanele vulnerabile identificate la nivelul județului Sibiu au fost organizate programe speciale de ocupare a forței de muncă în special pentru comunitățile cu un număr mare de etnici romi: Hoghilag, Iacobeni, Nocrich, Vurpăr. În aceste zone au fost încadrate în muncă 154 de persoane de etnie romă.

 *Serviciile de consiliere, mediere și formare profesională pentru persoane expuse riscului de marginalizare socială se acordă lunar, în mod individual sau în grup și ori de câte este necesar.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org