DSP SIBIU: NUMĂRUL CAZURILOR CONFIRMATE CU GRIPĂ A AJUNS, ÎN JUDEȚUL NOSTRU, LA 12

 

În cadrul Sistemului de supraveghere de rutină a infecţiilor respiratorii şi a gripei, la nivelul judeţului Sibiu, în săptămâna precedentă (11.02.2019 – 17.02.2019) a scăzut numărul de IRA (2191), cu circa 18% faţă de cazurile din săptămâna anterioară de raportare (2675), fiind cu 36.20% mai mic față de săptămâna omoloagă din sezonul 2017-2018 (3434).

 

Potrivit surselor medicale, cele mai multe cazuri (circa 38%) s-au înregistrat la grupa de vârstă 15-49 ani.

În intervalul menționat, s-au înregistrat 670 de cazuri de pneumonie. Cele mai multe dintre acestea (256) au survenit la grupa de vârstă 15-49 ani.

Demn de știut, ponderea internărilor cu pneumonii din totalul cazurilor a fost în săptămâna 07 de 17.06%, predominând internările la grupa de vârstă 65 de ani și peste.

Ponderea mică a internărilor cu infecţii acute respiratorii (1.23%) indică faptul că majoritatea cazurilor sunt forme ușoare, însă ponderea internărilor cu gripă (55%) arată că sunt și multe cazuri care au necesitat spitalizare.

 

De asemnea, ar fi de luat în seamă că, în intervalul mențioat,au fost raportate 60 de cazuri de „gripă”i, față de 59 în săptămâna 06.

DSP precizează că în cursul săptămânii trecute s-au recoltat 6 probe pentru detectare de virus gripal, dintre care 2 sunt pozitive pentru virusul gripal tip AH1pdm09, 2 au avut rezultat negativ, iar 2 sunt în curs de investigare.

Primul caz pozitiv este femeia de 68 de ani din municipiul Sibiu, cu condiții medicale preexistente, transferată din Spitalul de Psihiatrie Sibiu la SCJU Sibiu, Secția ATI, decedată, iar al doilea caz (F, 45 ani, Sibiu), a fost internat în spital, cu evoluție favorabilă, în prezent externat, fără condiții medicale preexistente, nevaccinat.

Astfel, actuala săptămână este caracterizată ca activitate gripală sporadică.

 

i „Gripă” = aspecte CLINICE compatibile cu gripa (adică prezintă semne/simptome caracteristice infecţiilor gripale, dar nu se poate pune diagnostic de certitudine, decât dacă există asociere cu alte criterii, şi anume: criterii de laborator (izolarea virusului) şi/sau criterii epidemiologice (legătura/contactul cu un caz de gripă confirmat)).

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org