Vestul țării și zonele București-Ilfov și Sud-Vest Oltenia- corigențe la numărul de autorizații de construcție pentru clădiri rezidenţiale în ianuarie. Centrul țării, pe un loc fruntaș!

În luna ianuarie 2019, s-au eliberat, la nivel național, 2028 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în creştere cu 1.0%, faţă de luna ianuarie 2018.

 

Concret, în mediul urban, s-au eliberat 669 autorizații pentru clădiri rezidenţiale, respectiv 1359 pentru mediul rural, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică.

De asemnenea, pentru clădiri adminsitrative, s-au eliberat la nivel național, în primaluna a acestui an 12 autorizații, dintre care 7 în mediul urban și 5 în mediul rural.

Așa cum precizează sursa citată, distribuţia în profil regional evidenţiază o creştere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale, faţă de luna ianuarie 2018, în următoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Vest (+50 autorizaţii), Centru (+34), Sud-Est (+28) şi Sud-Muntenia (+17). Scăderi au fost în următoarele regiuni de dezvoltare: Vest (-44 autorizaţii), Nord-Est (-43), Bucureşti-Ilfov (-13) şi Sud-Vest Oltenia (-10).

 

sursa foto: renovat.ro

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org