DSP: NUMĂRUL CAZURILOR CONFIRMATE CU GRIPĂ A AJUNS LA 14 ÎN JUDEȚUL SIBIU!

În cadrul Sistemului de supraveghere de rutină a infecţiilor respiratorii şi a gripei, la nivelul judeţului Sibiu, în săptămâna precedentă (11.03.2019 – 17.03.2019) a crescut numărul de infecții respiratorii acute- IRA (2454), cu circa 20% faţă de cazurile din săptămâna anterioară de raportare (2040).

 

Potrivit surselor din cadrul Direcției de Sănătate Publică Sibiu, cele mai multe cazuri (circa 32%) s-au înregistrat la grupa de vârstă 15-49 ani.

În intervalul menționat, s-au înregistrat 460 de cazuri de pneumonie. Cele mai multe cazuri (125) au survenit la grupa de vârstă 15-49 ani.

Așa cum precizează sursele medicale, ponderea internărilor cu pneumonii din totalul cazurilor a fost în săptămâna 11 de 26.30%, predominând internările la grupa de vârstă 65 de ani și peste.

Ponderea mică a internărilor cu infecţii acute respiratorii (2.2%) indică faptul că majoritatea cazurilor sunt forme ușoare, însă ponderea internărilor cu gripă (31%) arată că sunt și cazuri care au necesitat spitalizare.

Important de știut, au fost raportate 44 de cazuri de „gripă”i , față de 38 în săptămâna 10. A fost recoltată o probă pentru detectare de virus gripal, cu rezultat pozitiv pentru virusul gripal tip AH1pdm09. Boala a survenit la un bărbat de 31 de ani din Șelimbăr, neinternat.

Așa cum susțin reprezentanții DSP Sibbiu, în aceste condiții, actuala săptămână este caracterizată ca activitate gripală sporadică.

i „Gripă” = aspecte CLINICE compatibile cu gripa (adică prezintă semne/simptome caracteristice infecţiilor gripale, dar nu se poate pune diagnostic de certitudine, decât dacă există asociere cu alte criterii, şi anume: criterii de laborator (izolarea virusului) şi/sau criterii epidemiologice (legătura/contactul cu un caz de gripă confirmat)).

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org