DSP: NUMĂRUL CONFIRMĂRILOR CU GRIPĂ A AJUNS LA 8 ÎN JUDEȚUL SIBIU

 

Direcția de Sănătate Publică Sibiu anunță că în urma centralizării datelor comunicate de către furnizorii de servicii medicale din județul Sibiu, în cadrul Sistemului de supraveghere de rutină a infecţiilor respiratorii acute şi a gripei, s-a constatat că în perioada 03 februarie – 09 februarie (pe durata unei săptămâni) au fost înregistrate 3838 cazuri de Infecţii Acute de Căi Respiratorii Superioare, cu circa 15% mai puține faţă de cazurile din săptămâna precedentă, când au fost raportate 4512 cazuri.

De asemenea, numărul acestora este mai mare față de cel înregistrat în aceeași perioadă a sezonului trecut, când s-au raportat 2675 de cazuri.

În aceeași perioadă, au fost înregistrate 710 cazuri de pneumonie, iar cazurile de gripă raportate au fost în număr de 380, față de 309 cazuri în săptămâna anterioară. S-a recoltat și o probă pentru confirmarea gripei de la un copil în vârstă de 1 an din spital. Cazul a fost pozitiv pentru gripă tip AH3, evoluția a fost favorabilă, copilul fiind în prezent externat. Sursele medicale informează că nu au fost alte cazuri în familie.

Proba aflată în lucru în cursul săptămânii trecute, recoltată de la o adolescentă de 14 ani, din localitatea Sadu, a avut rezultat pozitiv pentru gripă tip AH3. Evoluția a fost favorabilă, iar pacienta a fost externată.

În ultima săptămână a fost epuizat stocul de vaccin antigripal din județul Sibiu. În sezonul 2019-2020 au beneficiat de vaccin antigripal gratuit 26.800 de persoane aflate în grupele de risc, campania de imunizare debutând în data de 21 octombrie 2019.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org