AZI, ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FETELOR!

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FETELOR: Din 2012, Națiunile Unite marchează ziua de 11 octombrie ca "Ziua Internațională a Fetelor". Mişcarea promovează drepturile fetelor, subliniază inegalitățile de gen care există încă și diversele forme de discriminare și abuz suferite de tinerele din întreaga lume.

 

Sărbătoarea promovează egalitatea de tratament şi de şanse pentru fete în domenii precum sănătate, educaţie, formare profesională, şi se doreşte a fi, totodată, un semnal de alarmă în ceea ce priveşte abuzul, violenţa, traficul de carne vie.

Cu ocazia acestui eveniment, ONU încearcă să atragă atenţia asupra problemei mariajelor timpurii. Statisticile arată că 60 de milioane de fete din întreaga lume au fost forţate să se căsătorească înainte de 18 ani, iar aceste cutume, dar şi abuzul sexual asupra minorelor, fac mii de victime, inclusiv în ţara noastră. La noi în ţară se cunoaşte faptul că media anuală a minorelor care devin mămici depășește cifra de 8.500, ceea ce ne situează pe locul I în Europa, la acest capitol.

*În fiecare an, aproximativ 1.3 milioane de adolescenţi mor ca rezultat al bolilor infecţioase, sarcinilor şi naşterilor premature, dat şi a violenţelor.

În aproximativ 45% dintre aceste decese este vorba despre fete; aproximativ 10% dintre ele se datorează violenței.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

Anunt Facebook

ziare ziare.org