DE AZI, GAZE MAI SCUMPE!!!

ATENȚIE! VEȚI SCOATE MAI MUȚI BANI DIN BUZUNARE PENTRU GAZE!

Valoarea medie a facturii lunare de gaze naturale va creşte cu 4,8 lei, la un consum de 700 Kwh/lună. Asta pentru că Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei a aprobat noul nivel al sumei fixe unitare pentru acoperirea costurilor de achiziţie a gazelor naturale (CUG) la 88,28 lei MWh, de la 81,48, potrivit Mediafax. Creşterea preţurilor se aplică începând de astăzi. Anunțul a fost făcut cu numai trei zile în urmă!!!

Potrivit reglementărilor n vigoare, preţul gazelor naturale din producţia internă se stabileşte în mod liber pe piață şi constituie componenta principală a sumei fixe unitare pentru acoperirea costurilor de achiziţie a gazelor naturale (CUG) şi, implicit, a preţurilor finale la consumatorii casnici.

Se pare însă că acum este pentru prima oraă când gazele prețul gazelor crește... fix în miez de iarnă...

Potrivit precizărilor din partea autorităților, valoarea CUG pentru perioada 1 aprilie 2017-31 martie 2018, de 81,48 lei/MWh, a fost aprobată în şedinţa Comitetului de Reglementare al ANRE din data de 30 martie 2017.
Ulterior, furnizorii au solicitat creşterea acestei valori din cauza creşterii preţurilor cu achiziţia gazelor naturale din producţia internă, cu valori cuprinse între 0,8-1,1 bani/kwh.

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org