Noi declarații în privința cazului care zguduie învățământul sibian: preotul acuzat de fapte cu incidență sexuală în fața elevilor

 „Diriginta ar fi ştiut de incidentul cu profesorul de religie şi nu a anunţat mai departe”, acuză liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Sibiu, Teodor Dumitru Fîrţonea, citat de Evenimentul Zilei.

Profesorul a cerut verificarea doamnei în cauză. „Am cerut (...) să verifice dacă există muşamalizarea evenimentului de către diriginte, că aşa am înţeles, că a fost anunţată. Şi să o întrebe şi pe doamna de ce nu a anunţat. Şi să sancţioneze şi pe persoana care nu a raportat evenimentul. (...) Să fie cel puţin tăiere din salariu. Sunt evenimente de gravitate maximă, sunt infracţiuni, că sunt şi minori copiii ăia”, a spus Fîrţonea.  Liderul sindical din învăţământul sibian se aşteaptă ca elevii să ceară, de acum, să poată merge cu telefoanele mobile la ore, după acest incident. „Pe bună dreptate, mă aştept ca Asociaţia Elevilor să revină la supărarea pe care au avut-o, că telefoanele la ore trebuie predate şi închise. Uite că e un caz în care e bine că a fost telefonul”, a explicat Fîrţonea (sursa Evz.ro).  Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, Claudia Mery Simtion, a declarat, la rândul său, că „o comisie a Inspectoratului este încă la Copşa Mică, unde sunt verificate toate persoanele implicate”,

Totodată, se verifică şi cum au reuşit elevii să filmeze cu mobilul acest profesor preot, în timpul orei, la liceul din Copşa Mică, fiind interzis accesul cu telefonul mobil la cursuri.

***Poate, însă că în acest caz telefonul ar fi fost DE FOLOS, în sensul de a da în vileag, cu ajutorul filmării, o faptă extrem de gravă.

Sigur, vom urmări îndeaproape acest caz.

În încercarea de a contacta telefonic reprezentanții Inspectoratul Școlar Sibiu, am auzit azi numai ton de ocupat. Vom reveni, deoarece este interesant de știut care este punctul de vedere al conducerii IȘJ în ceea ce privește această situație.

(Pe surse)Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, Claudia Mery Simtion, ar fi transmis că „o comisie a Inspectoratului este încă la Copşa Mică, unde sunt verificate toate persoanele implicate”.

 

sursa foto: weradio.ro

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org