ATENȚIE!!! Probleme în alimentarea cu apă a orașului Săliște și localității Vale. Cine poartă vina???

 

            Sistemul de captare, tratare și înmagazinare a apei ce compune Uzina de Apă Tilișca a fost puternic afectat de calitatea proastă a apei la sursă. În cursul zilei de luni, 26 martie a.c., apa pârâului Tilișcuța, care alimentează cu apă brută Uzina Tilișca, a prezentat un grad mare de încărcare cu mâl, urmare a  exploarărilor forestiere din amonte.

 

      Conducerea SC APĂ CANAL SA SIBIU  precizează că,  în cursul după-amiezii de luni, 26 martie a.c., a fost sistată furnizarea apei în localitățile Tilișca, Galeș și, parția, în orașul Săliște. După o serie de manevre executate în sistem, s-a reușit restabilirea furnizării în Tilișca și Galeș, însă, în această dimineață, a fost oprită furnizarea pentru toți abonații din Săliște și localitatea Vale.

           Potrivit sursei citate, în momentul de față se încearcă stabilirea cu exactitate a cauzelor ce au dus la periclitarea funcționării întregii Uzine de apă Tilișca, din primele cercetări rezultând faptul că sunt executate lucrări de exploatare forestieră de către Ocolul Silvic ”Valea Cibinului”, fără respectarea normelor cu privire la protecția cursurilor de apă și fără înștiințarea prealabilă a operatorului public de servicii de alimentare cu apă, SC ”Apă Canal” SA Sibiu.

            Pe lângă disconfortul creat abonaților noștri, ”Apă Canal” Sibiu este nevoită să efectueze o serie de lucrări de decolmatare și igienizare a liniei de tratare și a rezervoarelor de înmagazinare a apei, lucrări ce presupun atât cheltuieli suplimentare cât și imposibilitatea asigurării serviciului în cele două localități, conform obligațiilor contractuale.

           În aceste condiții, ”Apă Canal” SA Sibiu își cere scuze consumatorilor afectați de această situație apărută independent de voința sa, precizând va întreprinde toate demersurile necesare preîntâmpinării apariției unor evenimente similare.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org