„În mrejele nopții”- Un spectacol de: Yamamoto Noh Theater, azi și mâine la FITS. Este despre Minamoto no Raiko, unul dintre marii eroi din istoria niponă

MUSAI DE VĂZUT: Această piesă de teatru antică, cu autor necunoscut, descrie o scenă din viața unuia dintre cei mai remarcabili eroi ai Japoniei - Minamoto no Raiko.

Este una dintre cele mai spectaculoase piese, cu accent pe acțiune, din repertoriul teatrului Noh. Eroul legendar, Lord Raiko, este imobilizat la pat de o boală misterioasă. Servitorii lui îi aduc leacuri și încearcă să îl binedispună, dar fără nici un rezultat. Într-o noapte, un preot budist ciudat intră în camera lui Raiko. Când i se cere să se prezinte, acesta aruncă subit o pânză de păianjen înspre Raiko. Eroul ripostează și reușește să-l rănească pe atacator, care încearcă să fugă. Servitorul lui Raiko, Hitorimusha, este alertat de zgomotul produs și dă buzna în cameră. Acesta descoperă o urmă de sânge și decide să o urmeze pentru a ucide inamicul. Dâra de sânge îi conduce pe Hitorimusha și pe oamenii lui la un morman de pietre pe Muntele Kazuraki. Grupul distruge mormanul și găsește înăuntru păianjenul-monstru Tsuchigumo. După o luptă crâncenă, inamicul este, în sfârșit, ucis.

Interpreți: Yamamoto Akihiro, Sugiura Toyohiko, Moriya Yoshinori, Oonishi Fumihisa, Yoshii Motoharu, Yamamoto Yoshiaki

Spectacolul este prezentat în limba japoneză, cu traducere în limbile română şi engleză. 
Efecte speciale: torțe.

Program: 16 iunie- orele 21.30, 17 iunie-  orele 21.30, la  Piața Habermann.

 

    

foto © Yamamoto Noh Theater

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org