Zilele Medicinei de Urgență Sibiene – 2018

Vineri debutează la Sibiu Zilele Medicinei de Urgență Sibiene - curs de inițiere în medicina de urgență și prespitalicească.

 

Manifestarea științifică, devenită una de tradiție, este organizată de către Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, împreună cu Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu - Facultatea de Medicină și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu. Evenimentul se va derula între 26-28 octombrie respectiv 2-4 noiembrie în cadrul Facultății de Medicină din Sibiu.

Așa cum aflăm de la organizatori, cursul de adresează atât studenților, medicilor tineri și medicilor cu experiență care doresc să-și îmbunătățească cunoștințele cu privire la resuscitarea pacienților, cât și sibienilor care își doresc sa învețe să acorde primul ajutor.

Deschiderea oficială a avut loc vineri, de la ora 16.00, în Aula Magna a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, str. Lucian Blaga, nr. 2A, ocazie cu care Dr. Roșca Constantin, Medic Șef al Unității de Primiri Urgențe a SCJU Sibiu și Col. Balcu Laurențiu Cosmin, Inspector Șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu se vor adresa participanților.

Programul din cele aproape două săptămâni va include sesiuni de comunicări științifice având ca tematică stopul cardio-respirator, trauma, urgențele: cardiologice, neurologice, particulare, pediatrice și toxicologice, vor fi prezentate cursuri teoretice și se vor desfășura și ateliere practice: suportul vital de bază, suportul vital avansat, primul ajutor în traumă. De asemenea, va avea loc și un exercițiu de descarcerare.

Zilele Medicinei de Urgență Sibiene sunt singurul curs de resuscitare din județul Sibiu și una dintre manifestările științifice care acordă cele mai multe puncte EMC participanților, mai exact 30, fiind deosebit de util în procesul de educație medicală continuă și un prilej de actualizare a informațiilor din acest domeniu vast și complex al medicinei de urgență”, a declarat Dr. Roșca Constantin, Medic Șef UPU Sibiu.

 

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org