SALVAMONT SIBIU anunță lista TRASEELOR MONTANE ÎNCHISE! TURIȘTII, SFĂTUIȚI SĂ RESPECTE SFATURILE SALVAMONTIȘTILOR

Urmare a căderilor de zăpadă înregistrate în ultimele zile în zona montană, Serviciul Public de Judeţean Salvamont Sibiu anunţă următoarele închiderea mai multor trasee.

 

Iată ce precizări fac salvamontiștii:

  • Traseele turistice superioare cabanelor de pe versantul nordic al munţilor Făgăraşului de pe teritoriul judeţului Sibiu sunt închise accesului turiştilor.
  • Pentru prevenirea accidentelor montane S.P.J. Salvamont Sibiu solicită turiştilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele închise.
  • Recomandăm turiștilor care se deplasează în zona montană să fie echipaţi specific perioadei de iarnă (încălțăminte adecvată, haine care să le asigure un confort termic optim, mânuși, ochelari de zăpadă, colțari, piolet, beţe de schi) dar şi cu echipamentul individual de salvare din avalanșă, respectiv: sondă de avalanşă, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de căutare în avalanșă;
  • Alpiniştilor care vor să efectueze ascensiuni în zona înaltă a munţilor Făgăraşului le solicităm să anunţe S.P.J. Salvamont Sibiu perioada şi traseul pe care-l vor urma, printr-un apel telefonic la Dispeceratul Naţional Salvamont iar pentru o localizare cât mai precisă în caz de accident, să utilizeze aplicația SALVAMONT pentru telefoane mobile.
  • Accidentele montane se vor anunțate telefonic la 112.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org