SIBIU: MARȘ PENTRU UN SCOP NOBIL

Un eveniment devenit tradiție la Sibiu...

Impresionant, de-a dreptul: Câteva sute de sibieni au participat sâmbătă, 23 martie, la cea de-a 9-a ediție a Marșului pentru Viață care a avut în acest an tema „Unic din prima secundă”. Între participanți s-au numărat tineri din Sibiu, familii cu copii, preoți, reprezentanți ai cultelor creștine din oraș și mulți alți credincioși.

 

Punctul de întâlnire a fost Biserica „Înălțarea Domnului” și „Sfântul Nicolae” de pe Bulevardul „Mihai Viteazul”, unde s-au rostit rugăciuni, au fost interpretate cântece cu tematic pro-viață, iar organizatorii au transmis mesaje și au prezentat programul manifestării.

Traseul Marșului pentru Viață din acest an a avut la Sibiu traseul: Bulevardul Mihai Viteazul-Calea Dumbrăvii-Piața Unirii-Bulevardul Nicolae Bălcescu-Piața Mare.

Suntem bucuroși că și Sibiul se numără printre cele 500 de localități din România și Republica Moldova înscrise la Marșul pentru Viață. Am încercat să dăm viață acestui marș printr-o participare prin care să semnalizăm faptul că viața este cel mai de preț dar pe care ni l-a oferit Dumnezeu. Tema din acest an ne oferă posibilitatea reflecției asupra situației în care se află femeile în criză de sarcină, asupra darului familiei, asupra familiei în general. Prin toate aceste acțiuni am dorit să sensibilizăm opinia publică, iar Sibiul este unul dintre orașe care dau mărturie prin Marșul pentru Viață”, a spus, în acest context, Ștefan Raicu de la Departamentul de Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului.

Viață din prima secundă

În Piața Mare reprezentanții cultelor și organizațiilor partenere au transmis, de asemenea, mesaje, au citit rugăciuni, iar mai apoi au avut loc mai multe momente artistice.

Iată ce au spus câțiva dintre participanții din anul acesta la Marșul pentru Viață:

Susținem din toate punctele de vedere viața. Cred că este o șansă pe care fiecare om o merită, Sunt atâția oameni care și-ar dori să aibă copii, sunt atâția cărora Dumnezeu știe de ce nu le-a dăruit copii, dar cred că nu este datoria noastră să le luăm această șansă. Sunt mamă a trei copii, mă bucur și pentru relele, și pentru grijile și pentru necazurile pe care mi le-au adus și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot. Avortul nu este o soluție”.

Dacă se găsesc bani pentru o mașină scumpă, dacă se găsesc bani pentru un apartament, cu siguranță se găsesc și pentru a crește un copil. Știm cât de greu se creștea un copil cu ani în urmă, dar acum este mult mai ușor pentru că lumea a evoluat și copilul este mult mai ușor de crescut și de aceea nu văd de ce se face avort. Copiii sunt cel mai de preț dar”.

Viața este cea mai importantă, dacă nu suntem pentru ea, atunci suntem pentru moarte. Sunt aici în fiecare an pentru că mama mea a luptat pentru viață, tatăl meu n-a fost de acord să păstreze sarcina, aveau deja opt copii, tata avea 52 de ani, iar mama avea o afecțiune cardiacă. Medicul i-a spus că nu trebuie să păstreze sarcina, pentru că sunt riscuri la naștere. Mama a fost om temător de Dumnezeu și a spus că viața o dă numai Dumnezeu și numai El are dreptul să o ia. M-a născut, a fost totul bine și m-a văzut și mireasă. Bineînțeles că știind lucrurile acestea am fost foarte marcată și nu am cum să susțin avortul pentru că ar trebuie să mă reneg pe mine”.

Trebuie să mulțumim în primul rând mamelor noastre pentru că datorită lor suntem aici, trebuie să sprijinim viața, să sprijinim femeile aflate în criză de sarcină, să le fim alături și să le încurajăm”. (mitropolia-ardealului.ro)

Marșul pentru Viață de la Sibiu a avut o serie de organizatori, dintre care amintim: Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români – filiala Sibiu, Arhiepiscopia Ortodoxă Română Sibiu, Alianța Evanghelică din România (Cultul Baptist, Cultul Penticostal, cultul Creștin după Evanghelie), Organizația Tinerilor din Sibiu (OTS), Asociația Părinți pentru Viitor, Asociația Dia.Logos, Centrul de consiliere Mama, iar ca parteneri amintim Centrul de Tineret Seminarium Transsilvanicum, Biserica Evanghelică C.A. din Sibiu, Biserica Reformată din Sibiu, Parohia Romano-Catolică Sibiu, Parohia Greco-Catolică Sibiu I, Asociatia D.A.R. Sibiu.

Copilaria este inima tuturor vârstelor.” (Lucian Blaga)

 Cea mai mare bogăție din această lume sunt copiii, mai mult decât toți banii din lume și toată puterea de pe pământ.”(Mario Puzo)

Sursa foto: mitropolia-ardealului.ro

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org