SE DESZĂPEZEȘTE! În unele locuri, din cauza viscolelor de peste iarnă, pe Transfăgărășan, sunt zone unde stratul de nea măsoară și 7 metri

ANUNȚ OFICIAL: Pe Transfăgărășan, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a început cu data de 17 mai, curățarea carosabilului de zăpadă pe porțiunea cuprinsă între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac.

 

Potrivit unui anunț oficial, în unele zone, stratul de zăpada măsoară și 7 metri, iar drumarii anunță că drumul va fi deschis oficial la 1 iulie.

Neoficial, ruta poate fi deschisă mai devreme, dar circulația autovehiculelor se face pe riscul pasagerilor. (transfagarasan.info)

În anul 2018, circulația a fost deschisă oficial pe 1 iulie, în 2017 pe 16 iunie, în 2016 pe 18 iunie, iar în 2015 pe 27 iunie.

Decizia de deschidere a circulației se face în conformitate cu regulamentul de functionare nr. 524/1995 a DN 7C – Transfăgărășan aprobat și luând în considerare condițiile meteorologice nefavorabile din această perioadă ce pot periclita siguranța circulației prin căderi de stânci, alunecări de teren, înzăpeziri, pericol de polei.

 

Foto: transfagarasan.info

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org