Ocna Sibiului și Cârțișoara au pecetluit înfrățirea cu localități din Franța

Primarul orașului Ocna Sibiului și cel al comunei Cârțișoara și Comunitatea de Comune Sevre și Loire, Republica Franceză, au semnat, astăzi, "Jurământul de Înfrățire". Prin acest act se dorește promovarea valorilor universale de libertate, posibilitatea de a participa la schimburile de experiență între cele două comunități fără nici un fel de discriminare.


Parafarea a avut loc în sala festivă a Primăriei orașului Ocna Sibiului, comunitățile fiind reprezentate de primarii George-Claudiu Petrescu, respectiv Vasilică-Sorin Cârțan și vicepreședintele Comunității de Comune din Franța, Patrick Baleydier, în prezența a numeroși invitați români și francezi.
Prezent la
acest eveniment, prefectul județului Sibiu, Adela Muntean, a subliniat că "printre factorii determinanți în încheierea acestui Jurământ de Înfrățire stă în primul rând dorința dumneavoastră de a coopera cu alte municipalități, cu alți oameni având scopul de a face schimb de cunoștințe care să consolideze calitatea vieții semenilor dumneavoastră, pentru a identifica împreună nevoi asemănătoare, pentru a putea dezvolta și implementa proiecte care să aducă beneficii comunităților pe care le reprezentați. Iar doar un parteneriat activ asigură acest deziderat".

Prefectul județului a mai afirmat că această înfrățire "reprezintă dezvoltarea unui câmp de acțiune pluridisciplinar, având la bază participarea directă a autorităților locale și nemijlocit a cetățenilor la acțiuni. Parteneriatul acesta constituie și o sursă de învățare și un mijloc de sensibilizare pentru tot ceea ce se petrece în jurul nostru".

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

alis reclama 420x300

Anunt Facebook

ziare ziare.org