“Junii Sibiului” au dat startul sarbatorii la Marburg

junii sibiuluiAnsamblul Folcloric Profesionist “Cindrelul- Junii Sibiului” a fost invitat în cadrul Festivalului de Trei Zile, organizat în localitatea germana Marburg. Astfel, aseara, 12 iulie 2013, sibienii au cantat si au dansa pe ritmuri traditionale romanesti, în deschiderea festivalului, în piata centrala a orasului german.

Şi uite-aşa, Mărginimea, culeasă în splendoarea cântecului şi jocului străbun a strălucit, în miez de vară, hăt, pe meleaguri străine.

Aşa cum spun surse din cadrul CENTRUL JUDEŢEAN PENTRU CONSERVAREA ŞI PROMOVAREA CULTURII TRADIŢIONALE „CINDRELUL - JUNII”, participarea celebrului ansamblul sibian la acest eveniment de tradiţie pentru Marburg a avut loc la invitaţia Cercului de Prietenie Marburg – Sibiu/Hermannstadt. “Ne onorează invitaţia primită din partea Cercului de Prietenie Marburg – Sibiu/Hermannstadt. Artiştii consideră că este o onoare pentru ei, deoarece prin acest spectacol pot să arate, încă o dată, dacă mai era nevoie,  bogăţia şi diversitatea tradiţiilor româneşti într-un oraş înfrăţit cu Sibiul şi, de asemenea,  bucuroşi că  vor reaminti gazdelor toată această bogăţie culturală celor care trăiesc în Germania, dar s-au născut aici în România”, după cum mărturiseşte, în avanpremiera evenimentului, Silvia Macrea, manager al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale “Cindrelul-Junii” Sibiu.

Festivalul de Trei Zile este organizat anual în Marburg, la jumătatea lunii iulie. Concerte de muzică clasică rock, pop, punk, jazz şi folk, spectacole de cabaret, întreceri cu barca, activităţi dedicate copiilor, focuri de artificii fac toate parte din programul manifestării germane.

Dacă îți place să știi ce se întâmplă în Sibiu și în județul Sibiu, dă-ne un LIKE pe pagina SIBIUNEWS de pe FACEBOOK!

loading...

 

ziare ziare.org