100.000 lei amenda pentru Spitalul Clinic Judetean Sibiu

Garda de Mediu a amendat Spitalul Clinic Judetean Sibiu cu 100.000 de lei deoarece a amestecat deseurile periculoase cu celelalte.

Un alt motiv pentru aplicarea sancţiunii este nerespectarea frecvenţei de monitorizare a instalaţiei de sterilizat deşeuri, existând posibilitatea ca acestea să nu fie tratate corespunzător.

În urma celor constatate, a fost aplicată o amendă contravenţională în valoare de 100.000 lei şi a fost notificată Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu, în vederea iniţierii procedurii de suspendare a autorizaţiei de mediu emisă pentru funcţionarea sterilizatorului de deşeuri medicale.

Sancţiunea a fost considerată nedreaptă de reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean Sibiu şi a fost contestată în instanţă, informează Mediafax.

SCJ Sibiu se află pentru prima dată la o abatere de acest gen şi, potrivit reprezentanţilor spitalului, agentul constatator nu a ţinut cont de împrejurările şi urmările faptei sancţionate, sancţiunea aplicată de acesta fiind exagerată.

Cu acest prilej au fost verificate Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti şi societăţile Eco Servtrans şi Getesib din Sibiu şi Stericycle România – punctul de lucru din Călineşti, judeţul Argeş.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: