12 semibusturi ale unor personalități, la Sibiu. În cadrul „100 de ani de la constituirea Statului Național România – sute de ani de conviețuire”

images_foto_082018_BUST

Concurs în cadrul proiectului „100 de ani de la constituirea Statului Național România – sute de ani de conviețuire”!


În data de 21 august 2018, a fost publicată în sistemul electronic SEAP/SICAP procedura pentru concursul de soluții deschis de Muzeul Național Brukenthal pentru realizarea a 12 semibusturi care vor fi montate în curțile interioare ale principalelor sedii ale instituției (Muzeul de Istorie, Palatul Brukenthal, Muzeul de Istorie Naturală – câte patru în fiecare sediu).

Potrivit unui anunț oficial, proiectul a fost selectat pentru desfășurare de către Comitetul Interministerial pentru Centenar, conform adresei nr. 432 din 18.07.2018.
Rezultatul proiectului îl constituie o expoziția permanentă, al cărui concept abordează un model unic de etalare/expunere, pe suporți, a lucrărilor de sculptură contemporană. 
Acestea vor reda figura (semibust) unor personalități marcante pentru Sibiu în general și pentru domeniile de activitate ale Muzeului Național Brukenthal, în special.

Concret, este vorba despre: Michael Csaki, Cornel Irimie, Christian F. S. Hahnemann, Nicolae Lupu, Calaverul Hermann, T. Nagler, Iuliu Maniu, Avram Iancu, Eduard A. Bielz, Ludvig J. Neugeboren, Michael Fuss, Carl F. Jickeli.
Reprezentanții muzeului precizează că obiectivul general al proiectului vizează stimularea dialogului intercultural pentru valorificarea potențialului cultural și turistic al Sibiului.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: