13 august, zi cu noroc pentru Muzeul National Brukenthal! O donatie care cuprinde, intre altele, 91 de reproduceri de tipar după capodopere de Rembrandt

images_foto_082015_IMGRAD

Joi, 13 august a fost una norocoasa pentru Muzeul National Brukenthal, una dintre emblemele consecrate ale Sibiului. Doamna dr. Irmgard Sedler, directorul Muzeului din Kornwestheim, Germania, a făcut o donaţie de peste o sută de piese către Muzeul Naţional Brukenthal. 
Donaţia cuprinde: 5 cărţi, 9 lucrări de grafică – xilogravuri policrome realizate de Gert Fabritius după citate din Moise, şi o mapă de investigaţii cu 91 de reproduceri de tipar după capodopere de Rembrandt, realizate la Muzeul Luvru, la începutul secolului al XX-lea, în epoca de debut a investigaţiilor cu raze X şi infraroşii.
La eveniment a participat Excelenţa sa Judith Urban, consulul Republicii Federale Germania la Sibiu, care a declarat că donaţia vine să consolideze o colaborare pe termen lung şi cu rezultate spectaculoase între specialiştii Muzeului Naţional Brukenthal şi muzeele partenere din Kornwestheim şi Gundelsheim. 
In acelasi context, doamna dr. Irmgard Sedler a subliniat faptul că evenimentul se înscrie într-un şir lung de donaţii pe care doreşte să le facă Muzeului Naţional Brukenthal. „Am lucrat în acest muzeu şi cunosc colecţiile de grafică. De ani de zile mi-am propus ca ori de câte ori se iveşte ceva pe piaţa de antichităţi să cumpăr, să restaurez şi să donez.” În ceea ce priveşte xilogravurile policrome, doamna dr. Irmgard Sedler a precizat că donaţia vine din partea artistului Gert Fabritius, care a însărcinat-o să aducă lucrările în muzeu.
demn de amintit, la finalul anului trecut, Muzeul Naţional Brukenthal a primit o altă donaţie de amploare din Germania, din partea familiei Vladimir şi Eliza Cantaragiu.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: