2018 în pași de dans și… rod fain de spectacole! Teatrul de Balet Sibiu, un DECENIU de existență

images_foto_022018_balettt

 

La Sibiu se… dansează. Mult, frumos, cu dăruire… Iar anul 2018 va fi, cu siguranță, unul… în pași de dans, armonic, de dragul artei!

La Teatrul de Balet Sibiu, anul debuteazǎ cu douǎ spectacole la Sala Thalia în luna martie. Gala de Balet– în memoria lui Marius Petipa, pe 3 şi 4 Martie şi Freedom, Tristan şi Isolda. Vorbind despre Isolda, Straussiana – triptic de balet, pe 17 şi 18 Martie.

 

“Un nou an, cu noi provocǎri, noi spectacole, dar şi noi realizǎri. Aşa vǎd eu 2018. Aşa mi-ar plǎcea sǎ vadǎ toatǎ lumea 2018. Ne bucurǎm sǎ revenim în faţa publicului sibian, şi sǎ putem oferi ocazia talentaţilor noştri dansatori de a se reîntoarce în lumina reflectoarelor. Ca la fiecare început de an, contabilizǎm reuşitele anului trecut, tragem învǎţǎminte din eşecuri şi mergem mai departe cu lecţiile învǎţate. Scopul nostru este acela de a oferi frumuseţe oricui o cautǎ şi inspiraţie oricui duce lipsǎ, şi îmi propun sǎ ne atingem acest scop.” a declarat Ovidiu Dragoman, directorul Teatrului de Balet Sibiu.

Anul 2018 are o însemnǎtate aparte pentru baletul sibian. Anul centenarului este şi anul în care TBS împlineşte 10 ani de activitate. 10 ani pe care ȋşi propune sǎ îi marcheze cum se cuvine. Spectacole noi, coregrafii originale, invitaţi speciali, toate acestea şi multe altele le sunt pregǎtite publicului de cǎtre prima companie internaţionalǎ de dans din Romȃnia. Deşi o companie tânără, cu doar zece ani de existență, TBS are un repertoriu bogat, ce include aproape toate titlurile de balet clasic („Lacul Lebedelor”, „Coppelia”, „Corsarul”, „Frumoasa din pădurea adormită”, „Romeo și Julieta”, „Spărgătorul de nuci” etc.), dar și producții neoclasice, contemporane sau de dans – teatru, precum „Anna Karenina”, „Missa Prophana”, „Sînt o babă comunistă!”, „Nota, vă rog!”, „Swaraj”, „Recolta”, „Einstein”, „Peer Gynt” etc.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: