27 august 2017: Ziua când tradițiile și bunătățile de pe Valea Târnavelor fac sărbătoare în Muzeul ASTRA

images_foto_082017_TARNAVE

De pe… Târnave la vale, gospodarii-aduc mândră sărbătoare. Truda lor vă iese-n cale, duminică la zi mare… Nu vă fie a mirare!

 

Tradiții și cultură gastronomică de pe Valea Târnavelor este al IV-lea târg al comunităților rurale , eveniment desfășurat în cadrul programului Târgul de țară și aduce sărbătoare printre sibieni.

Generosul program este destinat promovării și susținerii produselor, dar și culturii gastronomice din satul românesc. În acest scop, nu mai puțin de 40 de faine gospodine, producători de produse tradiționale, meșteri, artiști și dansatori din localitatea Valea Viilor, județul Sibiu, se vor afla duminică, 27 august, în Muzeul ASTRA cu toate îndeletniciile și tainele lor.

,,Gospodinele din Valea Viilor vor face pâine, plăcinte și alte preparate tradiționale, specifice satului românesc autentic. De asemenea, vor fi prezenți producători cu produse tradiționale din lapte de vacă, oaie și bivoliță, produse apicole, legume și fructe. În cadrul evenimentului, se vor desfăşura ateliere meșteșugărești interactive de împletituri nuiele, confecționare mături, țesut la războiul de țesut orizontal și broderie costume tradiționale.”, declară Raluca Iliuț, muzeograf Muzeul ASTRA, invitându-ne astfel pe calea cunoașterii, a dorului și-a bucuriei de a îmbrățișa valori autentice din zona Văii Târnavelor.

Cu această ocazie, vizitatorii vor putea urmări meșterii chiar în timpul muncii lor și vor putea să ceară sfaturi și îndrumări practice în arta obținerii de obiecte utile și de bun gust. Ansamblul Strugurelul Valea Viilor va susține pitorești suite de jocuri de pe Valea Târnavelor, artiștii fiind acompaniați la taragot de Marin Sicoe și la acordeon de Stoica Vasile. În același cadru, corul Bisericii ortodoxe din localitate va susține un concert de cântece religioase.

*Locație: Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, Târgul de țară

Orar: 10-18

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: