3 sfaturi pentru îngrijirea corectă a tenului cu tendință acneică

skincare teen (1)

Dacă ești la vârsta adolescenței sau, pur și simplu, încă te confrunți cu problema acneei, atunci e bine să știi câteva trucuri care să te ajute în a întreține un tip de ten ca al tău. Probabil că ai încercat toate tipurile de creme și preparate farmaceutice, care au dat rezultate, dar pe termen scurt, și chiar te afli într-un impas legat de îngrijirea tenului tău. Află că secretul combaterii acneei stă în simplitate și naturalețe! Altfel spus, cu cât ești mai blând cu pielea ta, cu atât aceasta își revine mai repede.

Citește în continuare articolul, pentru a descoperi care sunt cele 3 recomandări pentru îngrijirea corectă a tenului acneic!

  • Importanța hidratării

Acneea este o condiție a pielii care implică glandele sebacee și foliculii. Aceste glande produc o secreție uleioasă, numită sebum, care iese la suprafața pielii prin foliculi. Din cauza sebumului, porii se înfundă, se pot infecta și formează o iritație, care este cunoscută sub numele de acnee. În cazul tinerilor, acneea juvenilă se datorează hormonilor androgeni care dictează hipersecreția de sebum.

Din cauza sebumului, tenul poate avea un aspect gras și-ți poate indica, în mod greșit, să aplici măști de uscare și să renunți la o rutină de hidratare. Ei bine, hidratarea tenului rămâne esențială pentru o piele sănătoasă, important fiind să găsești produsele potrivite, care să nu o îngreuneze.

  • Folosirea demachiantelor blânde și renunțarea la scruburile pentru față

Tenul tău este deja iritat din cauza acneei. Nu ți-ai dori să-l agravezi, folosind produse de demachiere puternice, pe bază de alcool, și nici scruburi cu efect abraziv. Cu cât intervii mai puțin pe suprafața pielii, ținând sub control producția de sebum și aplicând creme naturale pentru față, cu atât e mai bine.

O altă recomandare ar fi să folosești ape termale, care calmează iritațiile, reduc roșeața și lasă un aspect împrospătat. Vei simți o senzație de ușurare încă de la prima folosire!

  • Machiajul este cauza acneei?

Mai mult ca sigur, dacă folosești machiaje pentru a-ți ascunde coșurile și petele postacneice, ai fost sfătuită la un moment dat de cineva să renunți la produsele cosmetice, fiindcă acestea fac și mai mult rău tenului. Află că nu este în totalitate adevărat. Atâta timp cât folosești un primer sau măcar o cremă hidratantă, care să împiedice pătrunderea fondului de ten în pori, și ai grijă să te demachiezi bine înainte de culcare, machiajul nu are o influență negativă asupra tenului.

Esențial este să te îndrepți tot spre machiajele bio, care să nu conțină în compoziție ingrediente toxice, nici pentru tine, nici pentru mediu. Recomandarea de care ai putea ține cont este să-ți stabilești o rutină înainte de machiere, respectiv de demachiere, pentru a-ți proteja tenul în cel mai responsabil mod posibil.

În concluzie, cheia spre un ten strălucitor, lipsit de imperfecțiuni, la vârsta adolescenței, pare imposibil de găsit, din cauza acneei, care afectează aproximativ 95% din populația globului. Din fericire, nu este atât de greu să îngrijești chiar și un ten acneic, pentru a-i scoate în evidență frumusețea și exuberanța caracteristice vârstei!

Sursa foto: Unsplash.com

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: