33 de permise de conducere reținute de polițiștii sibieni în ultimele 3 zile

images_foto_032018_AAAPOLITIE

În perioada 22 – 24 noiembrie a.c., polițiștii rutieri din județul Sibiu au constatat 10 infracțiuni la regimul circulației, au reținut 33 de permise de conducere și au aplicat nu mai puțin de 291 de sancțiuni contravenționale în valoare de 84.000 de lei.

 

Exemple semnificative

La data de 22 noiembrie a.c., în jurul orei 09.30, pe DN 7C, în zona localității Cârțișoara, polițiștii au depistat un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Făgăraș, județul Brașov, în timp ce conducea o autoutilitară deși nu deține permis în acest sens.

În cauză, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 23 noiembrie a.c., în jurul orei 19.30, pe DJ 107B, un tânăr în vârstă de 23 de ani, din satul Alămor, a fost depistat conducând un moped neînregistrat și fără a deține permis de conducere.

Mai mult decât atât, tânărul se afla și sub influența alcoolului, cu o concentrație de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat sau neînmatriculat.

La data de 23 noiembrie a.c., în jurul orei 01.30, în municipiul Sibiu, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Șurii Mici, un conducător auto în vârstă de 38 de ani, din județul Mureș, a pierdut controlul direcției de deplasare și a ieșit în afara părții carosabile, intrând în coliziune cu un cap de pod.

Din fericire, în urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale.

Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 24 noiembrie a.c., în jurul orei 01.30, pe DN 14 B, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus dinspre Copșa Mică spre județul Alba de către un bărbat în vârstă de 29 de ani, din județul Alba.

Testat alcoolscopic, șoferul a prezentat o concentrație de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La aceeași dată, în jurul orei 04.00, pe DJ 141, în localitatea Bârghiș, polițiștii au depistat încă un șofer aflat sub influența alcoolului. Este vorba despre un localnic în vârstă de 22 de ani, care conducea un autoturism având o concentrație de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

PRECIZARE: Toți cei depistați cu alcool în aerul expirat au fost insoțiți la unități medicale, unde le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.

Pe numele fiecărui conducător auto s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: