5 câini antrenați pentru a depista infecţia cu SARS-CoV-2 vor activa pe Aeroportul Internațional Sibiu, timp de 2 luni

Cainisarsss

 

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat, duminică, la Sibiu, că cinci dintre cei şase câini care au fost antrenaţi de Centrul Chinologic pentru a depista infecţia cu SARS-CoV-2 vor activa timp de 60 de zile în Aeroportul Internaţional Sibiu, în cadrul unui proiect-pilot.

 

Trebuie știut, de asemenea, că Îîn perioada următoare va fi adoptată o decizie a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă în acest sens. În cazul în care acest proiect va fi un succes, va fi extins, evident, şi în alte zone din ţară.

”Este un lucru foarte bun ce au făcut colegii noştri de la Centrul (Centrul Chinologic – n.r) de aici de la Sibiu. Ei şi-au finalizat activităţile asumate. Au avut câteva acţiuni deja în  Aeroportul Internaţional din Sibiu, de pregătire. Şi-au încheiat toate procedurile, protocol cu aeroportul, cu DSP, cu toate structurile. Urmează să adoptăm o hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care să stipuleze faptul că în Aeroportul Internaţional din Sibiu se va desfăşura această activitate pilot pentru un interval de timp”, a declarat Lucian Bode, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, la Sibiu.

”Eu o să merg cu propunerea să adoptăm această hotărâre CNSU săptămâna viitoare, pentru o perioadă de 60 de zile. Este un proiect pilot, iar în momentul în care acest proiect va demara, eu zic că în maxim două săptămâni, până adoptăm hotărârea, până publicăm în Monitorul Oficial, în maxim două săptămâni cred că veţi putea vedea la lucru aceste cinci exemplare din cele şase pregătite. Cum se va desfăşura, ne-a explicat şeful şcolii noastre de aici, de la Centrul chinologic, care a explicat exact cum vor proceda, dar veţi vedea atunci”, a mai spus Bode.

Ministrul a anunat că în cel mult două săptpămâni, câinii „vor intra în pâine”.

 

 

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: