8 Aspecte pe Care Trebuie să le Cunoști Atunci Când Alegi un Scaun de Birou

photo-1587258459922-4521d3704511

Deseori oamenii sunt tentaţi să cheltuiască mai mult pe birou decât pe scaun, ceea ce este o greşeală. Dacă ar fi să se ţină cont de timpul petrecut în scaun, la birou, şi cât de importantă este poziţia corectă pentru confort şi sănătate, lucrurile se vor schimba.

Un scaun bun de birou poate creşte productivitate şi reduce considerabil durerile de spate, de umeri, gât, braţe şi chiar şi unele probleme de sănătate. Totodată, alegând un produs de calitate precum cel din gama de scaune birou de la Top Scaune, el se va dovedi o investiţie durabilă şi valoroasă.

Ce funcționalități trebuie să aibă un scaun de birou ideal?

Iată câteva funcţionalităţi care se reflectă în ergonomie şi pe care ar trebui să le cauţi când cumperi un scaun de birou:

Să fie reglabil pe înălţime – Alege un scaun de birou a cărui înălţime se poate regla astfel încât să îl poţi ajusta după necesităţile tale. 

Să aibă spătar reglabil – Spătarul ar trebui să poate fi deplasat înainte şi înapoi şi să aibă un sistem de blocare în poziţia care te avantajează. De asemenea, poate fi de folos să fie reglat şi pe înălţime. 

Să aibă suport lombar – Suportul lombar îi va oferi coloanei tale sprijinul de care are nevoie pentru a nu simţi dureri de spate. 

Să aibă cotiere reglabile – Cotierele sunt necesare pentru a prelua o parte din tensiunea de pe muşchii gâtului şi ai umerilor. 

Să aibă controale de ajustare uşor de folosit – Asigură-te că toate controalele de ajustare a scaunului tău pot fi accesate din poziţia şezut şi nu trebuie să te întinzi pentru a ajunge la ele. 

Să aibă roţi rezistente – Abilitatea de a te deplasa cu tot cu scaun îţi va fi de mare folos când lucrezi la birou şi trebui să te întinzi după diverse obiecte sau documente. 

Care este poziția recomandată de stat la birou? 

Reglând scaunul astfel încât să ai postura adecvată în faţa biroului, beneficiezi de confort, eşti mai productiv şi poţi preveni durerile de spate, de umeri, gât şi chiar diverse probleme de sănătate. 

Reglează, ajustează şi aşează scaunul astfel încât: 

  • Să ai spaţiu suficient între genunchi şi birou;
  • Braţele să fie la înălţimea mesei de lucru şi coatele în unghi de 90 de grade;
  • Să ai spatele drept;
  • Umerii să fie relaxaţi şi să nu simţi tensiune la nivelul muşchilor gâtului;
  • Ambele tălpi să fie lipite de podea;
  • Între zona din spatele genunchilor şi scaun să fie o distanţă de cel puţin 5 cm.

Ce tipuri de scaune de birou se potrivesc cu nevoile tale? 

Un alt aspect de care ar trebui să ţii cont când faci cumpărături este tipul de scaun de birou pe care îl doreşti. Există mai multe modele şi ar trebui să faci alegerea în funcţie de necesităţi, de biroul pe care deja îl ai şi de spaţiul disponibil. 

Astfel, poţi alege scaune mici, medii sau mari, scaune office sau manageriale, scaune de birou din material textil, scaune de birou din piele ecologică sau scaune de birou tapiţate, cu sau fără roţi şi cu diverse opţiuni de reglare. 

De asemenea, poţi găsi şi modele de lux pentru birourile manageriale stilate sau modele cu facilităţi moderne cum ar fi cea de încălzire a şezutului. 

Cum alegi scaunul de birou potrivit pentru greutatea și înălțimea ta? 

Fii gata să fii surprins, pentru că nu toate scaunele de birou ţi se vor potrivi. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să stabileşti dacă este sau nu pentru tine:

Reglează spătarul scaunului astfel încât să urmeze cât mai natural forma coloanei vertebrale şi observă cum se comportă zona lombară care trebuie să fie natural arcuită. 

Testează sistemul de reglare a înălţimii scaunului din poziţia şezut – ar trebui să ajungi uşor la controlere şi tălpile să rămână lipite de podea.

Trebuie să existe o distanţă de cel puţin 5 cm între zona din spatele genunchilor şi scaun. Dacă scaunul pune presiune pe această zonă, caută unul mai adânc sau cu o pernă mai confortabilă.

Pune-ţi braţele pe cotiere şi vezi dacă umerii rămân relaxaţi. Dacă simţi tensiune, reglează cotierele pentru a elimina stresul.

Spătarul trebuie să ajungă cu câţiva centimetri deasupra umerilor pentru a-ţi oferi suportul adecvat. Dacă scaunul are reglaj pe înălţimea spătarului, foloseşte-l. 

Verifică dacă îţi asigură suficient suport pentru spate şi lasă-te pe spătar. De asemena, verifică rezistenţa pentru susţinerea greutăţii. 

În ultimul rând, verifică dacă te simţi confortabil în el şi te împaci cu materialul din care este confecţionat. Este perna suficient de moale sau de tare? Te simţi confortabil şi ai putea să lucrezi din acest scaun mai multe ore, fără probleme? 

Un scaun de birou de calitate ar trebui să treacă toate aceste teste şi, totodată, să fie durabil şi perfect funcţional pentru mai mulţi ani.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: