8 inculpați reținuți după incidentul de la Shopping City, în urma căruia un copil a fost înjunghiat

injunghiattttt

Prim procuror Ion Veştemean, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicit să aducă la cunoştinţă opiniei publice următoarele aspecte cu privire la teribilul indident din parcearea Shopping City Sibiu, soldat cu înjunghierea unui copil:

 

„În data de 06.09.2021 Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a fost sesizat de către IPJ Sibiu – Serviciul de Investigații Criminale, cu privire la împrejurarea că in cursul aceleiași zile, în jurul orei 14:00, în parcarea Shopping City Mall din comuna Șelimbăr județul Sibiu, a survenit un conflict între mai multe persoane domiciliate pe raza județului Sibiu, pe fondul unor diferende mai vechi. În cadrul acestuia mai multe persoane au suferit vătămări corporale, între care un minor în vârstă de 12 ani – mai multe plăgi tăiate înțepate la nivelul hemotoracelui drept posterior, cu hemopneumotorax consecutiv, leziuni care necesită 25-30 zile de îngrijiri medicale, viața persoanei vătămate fiind pusă în primejdie.

Au mai avut nevoie de îngrijiri medicale alte 3 persoane, în altercație fiind folosite obiecte contondente.

A fost dispusă începerea urmăririi penale in rem, efectuarea în continuare a acesteia față de 8 persoane și punerea în mișcare a acțiunii penale sub aspectul savârșirii tentativei la infracțiunea de omor, prevăzută și pedepsită de art. 32 alin 1 Cod Penal rap. la art. 188 alin. 1 și 2 Cod Penal și sub aspectul comiterii infracțiunilor de lovire sau alte violențe prev. și ped. de art 193 alin 1 și 2 Cod Penal și tulburarea ordinii și liniștii publice prev. și ped. de art. 371 Cod Penal.

Victimele au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

La scurt timp organele de poliție au procedat la identificarea suspecților și conducerea acestora la sediul IPJ Sibiu.

Urmare a probatoriului administrat, după audierea persoanelor implicate, prin ordonanţă  procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea unui numar de 8 inculpați.

Pe parcursul cercetărilor penale, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale și Poliției Municipiului Sibiu – Biroul Ordine Publică”.

 

DETALII: https://sibiunews.net/incredibil-copil-injunghiat-intr-un-scandal-in-parcareaunui-centru-comercial-din-selimbar/  

 

Precizare: Efectuarea în continuare a urmăririi penale, precum şi o eventuală punere în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: