879 de copii cu dizabilități neinstituționaizați în județul Sibiu. Numai 3 dintre aceștia u HIV, iar 58 se luptă cu boli rare

images_foto_102018_AAAS

Numărul total de copii cu dizabilităţi neinstituţionalizaţi din judeţul Sibiu este de numai 879.

 

Din statistica transmisă de DGASPC Sibiu, cei mai mulţi copii cu dizabilităţi neinstituţionalizaţi sunt în Polul urban Sibiu – 312, respectiv 35,5% din numărul total de copii cu dizabilităţi neinstituţionalizaţi din judeţul Sibiu. Următoarea microregiune, în ordine descrescătoare este Mărginimea Sibiului, cu un număr de 174 de copii cu dizabilităţi neinstituţionalizaţi, respectiv 19,8% din totalul de situaţii din judeţul Sibiu. La polul opus se află microregiunea Ţara Secașelor, cu numărul cel mai mic de copii cu dizabilităţi neinstituţionalizaţi 61, respectiv 6,9% din totalul de copii cu dizabilităţi neinstituţionalizaţi din judeţul Sibiu. În zona Polului urban Mediaș, numărul este de numai 72 copii cu dizabilităţi neinstituţionalizaţi.

Din total, 3 copii suferă de HIV, toate cele 3 cazuri fiind în zona Văii Târnavelor.

Potrivit sursei, 196 sunt copii cu dizabilitați fizice, 173 cu dizabilități somatice, 58- cu boli rare (cei mai mulți dintre aceștia-19, fiind înregistrați în zona polului urban Sibiu), 67 sunt nevăzători, 60 au probele auditive și numai 11 au handicap psihic.

 

Surse foto: Copilul.ro , Imparte.ro

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: