Administrația din Șelimbăr investește în viitor. Două creșe și grădinițe vor fi construite în curând

images_foto_072017_XXXSELIMBAR

Consiliul Local Șelimbăr a bugetat 1,3 milioane de lei pentru achiziția de două loturi de teren pe care urmează să se construiască două creșe și două grădinițe pentru locuitorii din zonele rezidențiale noi din localitate. Concret, la ultima ședință de la finele lunii iunie, consilierii locali au decis demararea procedurii necesare cumpărării de către administrație, a două parcele de teren pentru construcția de creșe și grădinițe.

 

Potrivit informațiilor transmise de reprezentanții primăriei Șelimbăr, unul dintre terenuri este situat în zona străzii Pictor Nicolae Brana, iar prețul de cumpărare al terenului se va stabili prin negociere între părți și nu va putea depăși valoarea rezultată din raportul de evaluare. ”Precizăm faptul că această propunere de cumpărare a unui teren în vederea construirii unei creșe a unei grădinițe și a unui parc a fost aprobată în bugetul local la sursa de finanțare 02, capitol 65.02.71.01 cu nr. 11069/14.04.2017 și are la bază necesitatea asigurării furnizării serviciilor pe plan local în domeniul social al educației și cel al protecției mediului înconjurător prin crearea de spații verzi și de recreere”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Al doilea teren se află pe strada Doamna Stanca. În această locație urmează să se construiască o creșă, o grădiniță, dar și un parc pentru recreere. ”După această primă față, achiziția de terenuri, urmează să facem un studiu pentru a vedea cât mai exact numărul de persoane interesate să-și ducă în aceste spații copiii. După evaluarea noastră, acum sunt peste o mie de familii pe strada Pictor Brana și peste 1500 pe strada Doamna Stanca”, susține primarul comunei, Marius Grecu.

În opinia edilului, felul în care va funcționa aceste creșe și grădinițe va fi similar cum deja se procedează la cele existente. ”Cei care sunt interesați de aceste facilități trebuie să știe că în sarcina părinților intră doar costul alimentației copiilor. Iar detaliile privind hrana copiilor cor fi stabilite mai departe comitetul de părinți care funcționează pe lângă fiecare instituție”, a completat Marius Grecu.

Primarul crede că după aceste două faze, cumpărarea terenului și organizarea de licitații pentru proiectare și construcție, cele două imobile pot fi ridicate până în anul 2019.

În plus, așa cum înștiințează un comunicat din partea primăriei ( www.primariaselimbar.ro) , administrația locală din Șelimbăr are în vedere construcția unui corp nou de clădire cu destinația grădiniță, la imobilul vechi, din centrul localității, pentru care se vor cheltui 514 de mii lei. Tot aici, se vor realiza două noi săli de clasă.

Totodată, și grădinița din Veștem va fi modernizată. Pentru asta a fost alocată suma de 121 de mii lei pentru lucrări de modernizare.

Demn de recizat, pentru grădinița din Mohu este prevăzut achiziția unei centrale termice nouă, investiția de aici ridicându-se la aproximativ 12.000 de lei.

 

 

Sursa foto: www.primariaselimbar.ro

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: