În urma parteneriatului dintre administrația locală din Șelimbăr, prin Serviciul Public de Asistență Socială, Autoritate tutelară și Stare Civilă și Ministerul Sănătății, aproape 1500 de locuitori ai comunei au beneficiat de instruiri cu privire la planificarea familială, un stil de viață sănătos, activități medicale curative la domiciliu și altele.
Astfel, în ceea ce privește educarea comunității pentru sănătate, au fost 1481 de beneficiari. Demn de precizat, prin acțiunile derulate, s-a vizat îndeosebi ”medierea relației dintre beneficiari de etnie romă și medicii de familie, informare asupra necesității vaccinurilor, utilității tratamentului medicamentos și a posibililor reacții adverse, precum și asupra igienei personale”, după cum se arată într-un raport prezentat la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul unei ședințe de Consiliu Local.
Concret, 35 de femei cu vârste cuprinse între 15 și 45 de ani, au fost informate cu privire la bolile cu transmitere sexuală, 593 de șelimbăreni au fost informați cu privire la igiena alimentației, iar 136 au fost informați cu privire la igiena locuinței și evitării expunerii la temperaturi scăzute (aerisire corectă, prevenirea și stoparea instalării igrasiei).
Totodată, 970 de șelimbăreni au beneficiat în cadrul programului de tratamente medicale la domiciliu – care constau în injecții intramusculare și intravenoase și îngrijirea plăgilor. Alți 126 de localnici au fost incluși într-un program de consiliere cu privire la administrarea tratamentelor medicale, ”recunoașterea anumitor boli ale copilăriei, prepararea hranei pentru sugari, îngrijirea sugarilor, efectuarea de către femeile însărcinate a controlului periodic la medicul specialist”, după cum se mai arată în raportul menționat.