AGE OF ICE: GER, până la -29 grade Celsius!!! Vizat și județul Sibiu!

Meteorologii au emis luni dimineaţă o atenţionare COD PORTOCALIU de ger… cumplit, temperaturile urmând să ajungă chiar până la -29 de grade Celsius (inclusiv în județul Sibiu)!

Potrivit avertizării emise de ANM, valabilă în 36 de județe și în municipiul București, precum (la care se adaugă o avertizare Cod Galben de temperaturi extrem de scăzute pentru cinci județe), semnalul de alarmă vizează zilele 9 si 10 ianuarie.

Concret, atât luni, cât și marți, va fi în vigoare Codul Portocaliu în Transilvania, Maramureș, Muntenia, Dobrogea, Moldova și în Oltenia, unde gerul se va intensifica. În aceste condiții, minimele vor fi cuprinse, în general, între -29 și -15 grade, iar maximele între -15 și -10 grade.

De asemenea, avertizarea Cod Galben de ger va fi valabilă în zilele de 9 si 10 ianuarie în Crișana și în Banat, în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor și Satu-Mare. În zonele menționate, vremea va fi geroasă îndeosebi în cursul nopților și al dimineților, când valorile termice se vor situa frecvent sub -15 grade!

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: