”Ajutăm împreună” – în pas cu tehnologia. Săptămâna asta, la Mediaş!

102 școli din 72 de orașe din România conectate la tehnologie prin intermediul programului ”Ajutăm împreună”, desfășurat în perioada decembrie 2014 – iunie 2015 de Școala de Valori în parteneriat cu  Kaufland România și Edu Apps.

Pe măsură ce societatea și tehnologia au evoluat, s-au schimbat o serie de procese pe care le folosim, astfel tehnologia are acum un rol esențial în modul în care comunicăm cât și în rutina zilnică. Această schimbare este vizibilă și în rândul elevilor, motiv pentru care e important ca aceștia să deprindă abilitățile necesare într-o societate informațională. În acest sens, Școala de Valori în parteneriat cu Kaufland România vor dota în perioada februarie – martie 2015, cu 3060 calculatoare şi softuri performante laboratoarele de informatică a 102 școli din 72 de orașe românești, printre care şi municipiul Mediaş.

Laboratoarele echipate cu noile computere vor fi accesibile unui număr aproximativ de 51.000 de elevi, care învață în cadrul celor 102 școli înscrise în program. Astfel, ne propunem să susţinem o parte din şcolile din toată ţara pentru ca acestea să poată oferi copiilor condiţii moderne de studiu. Astfel, fiecare laborator va primi 30 de calculatoare, precum şi acces la aplicaţii şi platforme online interactive care îmbunătăţesc metodele de predare-învăţare.

Concret, şcolile vor beneficia de asemenea de un sistem online de management educaţional performant, ADMA™, dezvoltat de compania Edu Apps. Aceasta oferă o soluţie sincronizată cu Google Apps for Education™, instrument utilizat de peste 40 de milioane de profesori, elevi şi studenţi din întreaga lume. Cu ajutorul aplicaţiilor şi platformelor online, profesorii pot elabora fişe de lucru, teme sau teste, îşi pot gestiona planurile de lecţii şi pot chiar să realizeze câte un site pentru disciplina pe care o predau, toate acestea în beneficiul elevilor.

Prin intermediul programului ”Ajutăm împreună” ne propunem dotarea laboratorului de informatică pentru a desfășura activitatea educațională în condiții optime, astfel încât tinerii să profite de noile tehnologii pentru a-şi dezvolta abilităţi care să-i ajute în viitor.

Programul ”Ajutăm împreună” va fi lansat la Mediaș în școala gimnazială  Nr. 5,(data deschiderii joi, 26 februarie) aceasta după ce în  prealabil, respectiv în data de 19 februarie 2015, școala gimnazială  Nr. 21, a primit o serie de 30 de calculatoare în cadrul aceluiași program.

 

Şcoala de Valori este o organizaţie non-guvernamentală modernă ce are ca viziune dezvoltarea unei societăţi bazate pe valori prin educaţie inovativă. Punem sub semnul întrebării graniţele educaţiei tradiţionale şi creăm oportunitatea persoanelor de a accesa informaţii de valoare, experienţe de formare a caracterului, de a interacţiona cu modele pozitive şi de a avea expunere internaţională, cu scopul de a creşte responsabilitatea personală şi controlul fiecăruia asupra alegerilor personale.

Prezentă pe piaţa din România încă din anul 2005, Kaufland România înregistrează la momentul actual mai mult de 100 de magazine în toată ţara şi peste 12.700 de angajaţi. Sortimentul magazinelor Kaufland conţine până la 22.000 de articole diverse (produse de marcă, produse locale, mărci exclusive) şi oferă clienţilor nu numai preţuri reduse ci şi prospeţime, varietate şi o calitate superioară. Grupul Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1000 de magazine în Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Croaţia, Bulgaria şi România. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaufland.ro.

Kaufland România susţine proiecte sociale şi educaţionale ce au ca beneficiari principali copiii de toate vârstele, sprijină programe ce au ca obiectiv facilitarea accesului lor la educaţie, încurajarea frecventării şcolii ṣi prevenirea abandonului şcolar. În parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale, facilităm accesul la școală pentru copii provenind din medii defavorizate.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: