Alcoolul, la volan pe… autostradă. Trei șoferi au avut GHINION AZI și au fost pedepsiți de polițiști

images_foto_052018_AAAALLL

În dimineața zilei de 13 mai a.c., în intervalul 06.00 – 09.00, polițiștii Biroului Poliție Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea – Deva, împreună cu polițiștii Biroului Rutier Sibiu au desfășurat o acțiune fulger de depistare a șoferilor aflați sub influența alcoolului, pe A1, km. 247, în zona ieșirii spre Mediaș.

 

 

Cu această ocazie, polițiștii au depistat trei conducători auto care s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice.

Astfel:

 

În jurul orei 06.15, în urma testării alcoolscopice, un sibian în vârstă de 49 de ani a prezentat rezultatul de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele șoferului s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

În jurul orei 07.25, un alt sibian, în vârstă de 41 de ani, a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice i-a fost suspendat pentru o perioadă de 90 de zile.

Aceeași sancțiune contravențională i-a fost aplicată și unui șofer în vârstă tot de 41 de ani, din județul Harghita, care în jurul orei 08.15, a fost depistat cu o alcoolemie de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

ATENȚIE: Acțiunile polițiștilor rutieri continuă în scopul conștientizării participanților la trafic asupra riscurilor la care se expun prin nerespectarea normelor legale privind circulația pe drumurile publice.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: