ALERGARE, MOCĂNIȚA SE PUNE ÎN MIȘCARE! Șine mai sigure pentru călătorii mai plăcut

Mocănița își găsește locul pentru a cincea oară între proiectele acceptate la Semimaraton și Cros – Sibiul în Mișcare. De data asta, mocănițarii vor să își cumpere o unealtă semi-mecanizată pentru compactarea terasamentului de sub linie, pentru a oferi călătorii mai sigure cu mocănița. Aleargă sau susține și tu!

  

„Prin acest proiect, voluntarii asociației Prietenii Mocăniței își propun să achiziționeze o unealtă semi-mecanizată pentru compactarea terasamentului căii ferate. Au nevoie de ea pentru a oferi o călătorie mai sigură cu trenurile pe care le organizează, dar și pentru a repara mai mulți kilometri de cale ferată. O cale ferată sigură înseamnă traverse bune care să țină șinele fixe și la distanță egală între ele, precum și un terasament uniform compactat sub traverse care să susțină greutatea trenului.

De aproape doi ani noi înlocuim de zor traversele putrede cu altele noi, însă operațiunea asta presupune răscolirea terasamentului de piatră de sub și din jurul traversei. Mai mult, la capetele podurilor terasamentul s-a tasat în timp și este nevoie de completarea lui cu piatră spartă. Piatra nouă sau cea răscolită trebuie întotdeauna compactată astfel încât traversa să susțină fără mișcare verticală trecerea trenului.

Până acum realizam asta cu cea mai de bază sculă a ceferistului – târnăcopul de burat, însă este o muncă istovitoare și cu randament foarte scăzut. Pentru o mai mare eficiență și pentru un terasament mai sigur avem nevoie de o unealtă semi-mecanizată pentru compactarea pietrei sparte”.

 

Acesta este mesajul mocănițarilor (oamenii aceia cu SUFLET MARE și NEOSTENIȚI) pentru cei care, cu pașii, cu alergatul și cu… generozitatea lor, vor să ajute, astfel încât MOCĂNIȚA cu toată povestea ei frumoasă să reînvie cât mai curând.

 

 

 

 

Foto: maratonsibiu.ro

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: