Ambasadorul Regatului Thailandei în România vizitează Sibiul. La orizont, un festival culinar…

Dintr-un alt capat de lume, interesat de oportunitatile celui mai frumos ora sdin Romania… Ambasadorul Regatului Thailandei la București, Excelența Sa, domnul Komgrit Varakamin se află în perioada 15 – 18 septembrie în Sibiu, într-o vizită oficială. Cu această ocazie, Excelența Sa a fost primit azi pentru o întrevedere oficială de către primarul interimar al Sibiului, doamna Astrid Fodor.

Cu acest prilej, ambasadorul thailandez a expus interesul pe care țara sa îl are pentru a dezvolta turismul prin atragerea de turiști români în Thailanda. Înaltul oficial a subliniat că în 2014 țara sa a fost vizitată de peste 22.000 de turiști români. In acest context, oaspetele asiatic a transmis primarului Astrid Fodor dorința sa de a dezvolta colaborarea cu Sibiul în acest domeniu, orașul fiind unul dintre cele mai vizibile din România, după cum s-a exprimat chiar domnia sa.

 

Am vorbit foarte mult pe tema promovării turistice și am subliniat faptul că avem un interes foarte mare să atragem și noi în Sibiu cât mai mulți turiști din Thailanda, în acest scop invitându-l pe ambasador să fie și un ambasador” al orașului nostru în țara domniei sale. Thailanda și Sibiul mai au un foarte important punct comun: dorința de a promova arta culinară ca parte a culturii locale, dar și ca direcție de dezvoltare economică. Excelența Sa mi-a vorbit de eforturile pe care le-au depus în sensul promovării artei culinare thailandeze prin evenimente și festivaluri organizate în România. Pentru că și Sibiul dorește să promoveze specificul culinar al zonei și arta culinară în general, am formulat o invitație Ambasadorului de a organiza un festival culinar thailandez în Sibiu în 2016, o invitație pe care domnia sa a acceptat-o bucuros” a declarat Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului.

În cadrul discuțiilor, primarul interimar Astrid Fodor și Ambasadorul Varakamin au subliniat importanța promovării artei culinare ca modalitate de sprijinire a producătorilor locali, a industriei alimentare locale, dar și a unităților de cazare și masă, cu evidente beneficii și în domeniul turistic.

Această vizită a reînnodat relația dintre Sibiu și Thailanda, la inițiativa ambasadorului Thailandei.

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: