ANI: Inca un primar sibian declarat incompatibil!

Sibiul mai are inca un primar declarat incompatibil deoarece este membru al Adunarii Generale a Actionarilor in cadrul SC Apa Canal S.A. Sibiu. Este vorba de primarul din Ludos, Ilie Berghezan, care se alatura listei de peste alti 20 de primari sibieni declarati incompatibili din acelasi motiv.

Agentia Nationala de Integritate continua lista primarilor declarati incompatibili deoarece fac parte si din AGA a Apa Canal. De data aceasta, vizat este primarul din Ludos.

Bergherzan Ilie se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 27 octombrie 2008, intrucat exercita, simultan, functia de Primar al Comunei Ludos, judetul Sibiu, si calitatea de reprezentant al Comunei Ludos in Adunarea Generala a Actionarilor in cadrul  S.C. APA CANAL S.A. SIBIU. Astfel, Bergherzan Ilie nu a respectat dispozitiile articolului 87, alineatul (1), litera f) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora „Functia de primar […] este incompatibila cu […] functia de reprezentant al unitatii administrativ – teritoriale in adunarile generale ale societatilor comerciale de interes local”, se arata intr-un comunicat al Agentiei Nationale de Integritate.

Astfel, primarul din Ludos se aflatura listei de peste 20 de primari sibieni, printre care si Klaus Johannis, primarul municipiului Sibiu, declarati incompatibili de ANI.

Totodata, ANI l-a declarat incompatibil si pe consilierul local mediesan Vasile Ciolpan, deoarece “s -a aflat in stare de incompatibilitate, intrucat a exercitat, simultan, functia de consilier local in cadrul C.L. Medias, judetul Sibiu, si functia de director in cadrul Societatii Nationale de Gaze Naturale Romgaz S.A. – Medias".

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: