ANSAMBLUL „CUNUNA” AL CASEI DE CULTURĂ „ILARION COCIȘIU“, Agnita, județul Sibiu, pe scenă la FESTIVALUL „TRADIŢIILE VERII“

images_foto_072017_AAAAAAAAAAAGNITA

 

CUNUNA este un ansamblub un păstrător al vechilor tradiții, cu o activitate neîntreruptă de peste jumătate de secol. Artiștii valorifică folclorul din Sudul Transilvaniei (Țara Făgărașului, Mărginimea Sibiului, Valea Târnavelor și Podișul Hârtibaciului) cu dăruire, cu suflet, cu taina pașilor moșteniți din bătrâni.

Ansamblul „Cununa“ cuprinde peste 120 de copii și tineri cu vârsta între 6 și 20 de ani. Cu pasiune, talent, dargoste și meșteșug, munca acestor copii și tineri se ridică la cote de profesionalism dintre cele mai înalte, fiind coordonați si inițiați în tainele dansului popular de neobositul profesor coregraf Ioan Sârbu. 
În cei 50 de ani de activitate, palmaresul Ansamblului folcloric „Cununa“ este impresionant.
Artiștii agnițeni au fost, pe parcursul activității lor, mesagerii folclorului hârtibăcean la mari festivaluri internaționale de folclor din: Spania, Franța, Belgia, Germania, Grecia, Austria, Serbia și Italia.
Pentru FESTIVALUL „TRADIŢIILE VERII“ – ediția a VI-a, din 21 iulie 2017, eveniment inițiat de ‎Centrul Creației Populare Dolj, ‎ Ansamblul Folcloric ,,Cununa” a pregătit, sub îndrumarea coregrafului prof. Ioan Sârbu, câteva din tainele locurilor minunate și oamenilor frumoși din miezul Ardealului: un tablou coregrafic „Cununa de grâu“, suite de dansuri de pe Valea Hârtibaciului și din Câmpia Transilvaniei.

MULT SUCCES, DRAGII NOȘTRI!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: