Ansamblul Folcloric Studențesc Ardealul sărbătorește Ziua Națională a României, ducȃnd folclorul autentic în alt capăt al lumii, la Beijing. Tricolorul va fi urcat pe… Marele Zid Chinezesc

images_foto_112018_AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARDDD

Povestea Romniei, cu tradiții și oameni frumoși se spune chiar și peste mări și țări! Casa de Cultură a Studenților Sibiu, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu și Ambasada Romȃniei din China organizează Ziua Națională a Romȃniei la Beijing! Și… celebrează, ȋn perioada 01-06 decembrie, 2018 Centenarul Marii Uniri printr-o serie de spectacole tradiționale romȃnești care fac să strălucească tezaurul nostru pe meleaguri depărtate.

 

Protagoniștii vor fi talentații membri ai Ansamblului Folcloric Studențesc ”Ardealul” al Casei de Cultură a Studenților Sibiu, care. cu ocazia Zilei Naționale a Romȃniei vor duce un drapel de dimensiuni impresionante tocmai pe Marele Zid Chinezesc și vor prezenta două spectacole ȋn secțiunile Mutianyu și Badaling ale acestuia.

Centenarul Marii Uniri va fi un eveniment important ȋn prima săptămȃnă a lunii decembrie pentru rezidenții romȃni din Beijing, dar și pentru corpul diplomatic, acesta fiind celebrat alături de delegația din Sibiu prin spectacole de muzică și dansuri populare, dar și prezentări de costume și degustări de produse tradiționale românești. Pentru publicul larg, Ansamblul Folcloric Studențesc Ardealul a pregătit atȃt spectacole de muzică și dans popular, cât și flash-mob-uri, ȋn spații convenționale și neconvenționale din capitala Republicii Populare Chineze.

,,Invitația de a organiza Ziua Națională a Romȃniei la Beijing este o recunoaștere a valorii Ansamblului Folcloric Studențesc Ardealul, un gest de apreciere și unul de ȋncredere acordat Casei de Cultură a Studenților Sibiu pentru capacitatea de a promova prin activități culturale de ȋnaltă clasă, nu doar imaginea unui oraș, a unei regiuni tradiționale, ci și a Romȃniei. Suntem siguri că folclorul romȃnesc va fi apreciat și ȋn China, așa cum am demonstrat de fiecare dată ȋn participările internaționale”, a declarat Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: