Asigurările – calea înțeleaptă de a face față provocărilor hazardului

imagine cu o umbrela si simbol al dolarului sub picaturi de ploaie

În pofida a multe legende și încercări, fie ele din domeniul ezoteric al astrologiei, fie din domenii mult mai apropiate de știința, așa cum este cazul statisticii și probabilităților, nimeni nu poate prezice viitorul cu acuratețe. Cu atât mai mult, în ceea ce privește evenimentele de natură negativă, vei fi nepregătit atunci când ele se produc în ciuda speranței și a mulțimii de gânduri pozitive pe care le-ai produs, mai mult sau mai puțin ca o mantră, considerând mereu că ție nu ți se poate întâmpla ceva rău.

Totuși evenimentele de natură negativă se pot întâmpla oricui, nimeni nefiind protejat de o ”armură magică” cu ajutorul căreia să poată evita consecințele acestora. De aceea, este o strategie mult mai logică să îți construiești propria apărare și propriul sistem de compensare a pagubelor suferite cu ajutorul instrumentelor disponibile, cum ar fi asigurările generale.

Iată doar câteva beneficii ale asigurărilor care pot fi motive suficiente să te facă să fii precaut cu viitorul tău

Asigurările te protejează de cheltuieli mari și neprevăzute

Poate că te-ai străduit să acumulezi niște rezerve financiare muncind din greu ani în șir cu scopul de a folosi banii pentru zile mai negre sau chiar pentru un proiect mult visat: achiziția unei case sau a unui apartament fără apela la credite ori pentru a trăi cu un confort financiar suplimentar după pensionare. Munca ta de o viață poate fi amenințată de producerea unui eveniment negativ, așa cum este cazul unui accident cu consecințe grave, a unui fenomen fizic de exemplu un mare cutremur, inundații catastrofale sau incendii ori explozii care îți afectează sau chiar distrug locuința, ori a unor pagube pe care le produci altora prin decizii greșite sau din neatenție.

Vei fi nevoit astfel să plătești despăgubiri sau sa efectuezi o serie de reparații costisitoare care îți vor afecta serios capitalul acumulat lună de lună. Dar, efectele acestor tipuri de evenimente pot fi atenuate dacă adopți o gândire precaută și proactivă și alegi să te asiguri din timp pentru a preîntâmpina evenimentele cu cea mai mare probabilitate de producere.

O asigurare poate aduce confort și pacea minții

A trăi mereu sub amenințarea producerii unui eveniment negativ, fie el legat de producerea unui accident, a unei boli grave sau a suferirii unor pagube materiale importante conduce la creșterea semnificativă a nivelului de stres și la degradarea continuă a calității vieții. 

Nimic nu poate înlocui liniștea pe care o oferă faptul că știi că ești asigurat la o companie de asigurări care plătește corect și la timp daunele – așa cum este Gothaer – și care poate interveni cu toată forța sa financiară în sprijinul tău ori de câte ori este nevoie.

Asigurările pot ajuta la dezvoltarea afacerilor

Atunci când intri în lumea business-ului, inevitabil îți asumi un nivel de risc mult mai mare. O afacere poate merge prost din cauza unor decizii neadecvate la realitatea economică sau a imposibilității estimării corectitudinii unor parteneri.

De asemenea se pot petrece evenimente ce nu pot fi prevăzute și care atrag producerea de pagube importante care pot dezechilibra serios modul de funcționare și chiar existența unei firme. Asigurările pot oferi în aceste cazuri compensații financiare jucând astfel un rol vital prin asigurarea continuării activității firmelor. 

În concluzie, adoptarea unui mod precaut de a vedea lucrurile și viața în general este o dovadă de înțelepciune, iar asigurările fac parte din arsenalul cu care oricine se poate dota pentru a face față cu brio provocărilor neplăcute pe care hazardul le poate arunca în viața fiecăruia.

Sursa foto: Pixabay.com

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: