Asigurarile de Raspundere Civila iti protejeaza afacerea si locul de munca. Ce riscuri acopera o astfel de polita

photo-1450101499163-c8848c66ca85

Pentru majoritatea oamenilor, munca pe care o presteaza, indiferent ca sunt angajati sau liber profesionisti, este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le fac si de care depinde viata lor si a celorlalti membri ai familiei. De aceea, atunci cand la serviciu sau in viata de antreprenor apare o problema nedorita, destinul multor oameni poate avea de suferit.

Realitatea din teren a aratat nu de putine ori ca si cel mai bun si precaut profesionist poate genera sau poate intalni la locul de munca situatii mai putin placute, cu consecinte dintre cele mai imprevizibile pentru el, colegi sau pentru compania pentru care lucreaza. De aceea, oricine presteaza o munca, indiferent de domeniul de activitate in care activeaza, trebuie sa aiba un plan de rezolvare a unor astfel de situatii neprevazute, iar cea mai buna solutie este o asigurare de raspundere civila.

Fiecare tip de raspundere civila este diferita si iti poate oferi posibilitatea de a cumula anumite tipuri de acoperiri, insa pentru a descoperi care este cea mai buna polita pentru tine este nevoie sa discuti in prealabil cu consultantul care realizeaza polita. In acest fel, poti identifica mai usor care sunt nevoile tale raportate la stilul de viata si activitatile curente, astfel incat aceasta sa acopere cat mai bine situatiile prin care treci.

Riscuri acoperite de asigurarile de raspundere civila:

  • Daune materiale sau cheltuieli de judecata pe care ar trebui sa le platesti tertilor in urma unor potentiale incidente;
  • Cheltuieli aferente vatamarilor corporale produse tertilor ca urmare a unui incident de care tu esti raspunzator;
  • Cheltuieli aferente formalitatilor judecatoresti;
  • Eventuale riscuri suplimentare, prevazute de polita incheiata in conformitate cu cerintele unui beneficiar – se aplica de regula persoanelor juridice.

Cele mai comune tipuri de asigurari de raspundere civila:

Exista o gama ampla de beneficiari carora se adreseaza politele de asigurare de raspundere civila, de la agenti de productie, la prestari de servicii comerciale, de la spatii de birouri, la unitati si cabinete profesionale. Asigurarea de raspundere civila de la Leader Team Broker este conceputa astfel incat sa acopere fiecare situatie in parte, fara a fi nevoie sa suplimentezi bugetele pentru a acoperi anumite situatii nedorite.

Asigurarea de raspundere civila pentru prestatorii de servicii: Atunci cand achizitionezi un serviciu / un produs sau atunci cand vinzi, este important ca receptia produselor sau a serviciilor sa fie facuta fara probleme. In plus, este nevoie ca ulterior receptiei sa te bucuri de produsul dorit pentru o perioada cat mai lunga de timp, fara ca acesta sa intampine probleme sau vicii ascunse. Cel mai frecvent, aceste situatii se regasesc in cazul atelierelor de productie, in cazul constructiilor si amenajarilor interiorare, in cazul spalatoriilor si curatatoriilor sau in cazul atelierelor de reparatii. Acestea sunt doar cateva dintre situatiile pe care o asigurare de raspundere civila le poate acoperi.

Asigurarea de raspundere civila in relatia angajator-angajati: Fiecare dintre noi respecta la serviciu toate cerintele de protectie si de medicina muncii, insa pot aparea situatii neprevazute chiar si respectand aceste cerinte. Pentru situatiile in care angajatul sufera un accident in timpul proceselor de munca exista asigurarea de raspundere civila pentru angajati. Astfel, in timpul perioadei acoperite prin asigurare nu va mai trebui sa ai grija cheltuielilor neprevazute care apar din accidente de munca sau din culpa companiei.

Asigurarea de raspundere civila pentru producatori: Oricat de mult s-ar stradui companiile sa faca produse care sa nu lezeze in niciun fel sanatatea umana, exista si situatii in care lucrurile pot sta diferit. Acest tip de asigurare se adreseaza producatorilor care ofera produse ce pot crea prejudicii utilizatorilor. Luam ca exemplu cazul unui atelier de productie de lumanari, care are toate certificatele si toate avizele necesare. Topirea necontrolata sau scanteile degajate excesiv pot produce daune asupra utilizatorilor, pe care asigurarea le poate acoperi.

Asigurarea de raspundere civila pentru chirias si proprietar: Acest tip de asigurare se poate stabili atat din partea chiriasului fata de proprietar, cat si invers. Asigurarea de raspundere civila de acest tip acopera situatiile in care apar daune sau deteriorari la nivelul spatiilor inchiriate si exploatate.

Asigurarile de raspundere civila oferite de Leader Team Broker iti protejeaza banii, insa in acelasi timp protejeaza si relatiile dintre oameni. Sunt situatii in care simplele scuze nu sunt suficiente, mai ales in cazul in care vorbim despre vatamari corporale sau de alte tipuri de incidente. Pentru a merge dincolo de scuzele verbale, asigurarea te ajuta sa pastrezi relatiile profesionale si sa eviti situatiile neplacute in care tu sau afacerea ta ati putea sa fiti implicati.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: