Institutul Aspen România organizează în perioada 9-11 iunie, la Sibiu, prima ediție a Aspen Ideas, în parteneriat cu Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. Evenimentul este organizat cu sprijinul UniCredit Bank. Aspen Ideas face parte din seria de evenimente organizate de Institutul Aspen România, la împlinirea a zece ani de activitate.
Aspen Ideas este un eveniment dedicat explorării ideilor inovatoare și proceselor transformatoare care modelează societatea contemporană. Centrul atenției este atât creșterea calității vieții, cât și sustenabilitatea de mediu, comunitară și civică a modelelor de societate și business emergente.
UniCredit Bank este alături de Institutul Aspen România ca sponsor principal al festivalului și astfel încurajează activ dialogul deschis pe teme ce țin de dezvoltarea durabilă a României.
Conceptul unui festival de idei face parte dintre cele mai provocatoare abordări dezvoltate de Institutul Aspen US, împreună cu revista The Atlantic. Prin discuții efervescente, evenimentul depășește logica unei conferințe și devine, pentru trei zile, la Sibiu, o imersiune în idei și soluții. Experiența de pe scenă se continuă și în afara ei. Organizatorii provoacă participanții să exploreze arii care nu le sunt familiare, dar care le influențează existența, modul în care muncesc și modul în care viața lor e pe cale să se schimbe.
Pentru Sibiu, Aspen România propune o fuziune dintre metodologia testată de festivalul din Colorado în ultimii 10 ani de Aspen Ideas Festival și un alt produs intelectual al Institutului Aspen Action Forum. Această componentă este dedicată ideilor aplicate de tineri lideri din rețeaua internațională Aspen în proiecte de business, comunitare sau sociale cu impact transformator.
Festivalul Aspen Ideas de la Sibiu servește ca o intersecție între patru dimensiuni de dezbatere. Acestea au fost alese dintre cele care au atât potențial inovativ ridicat, cât și perspectiva de a genera schimbări durabile în România și regiune, în materie de calitatea vieții, a guvernanței și a modului în care se generează prosperitate. Festivalul aduce în fața publicului lideri de idei, experți internaționali, membri ai rețelei Aspen implicați în artă și cultură, industrii creative, medicină și stil de viață, activiști din societatea civilă, reprezentanți din mediul academic, și exploratori ai unor tehnologii transformatoare atât pentru business, cât și pentru soluții democratice într-o lume conectată.
Printre speakerii confirmați la Aspen Ideas se numără: Mehdi Aminian, fondator și coordonator, Roots Revival Romania; Meelika Hirmo, director comunicare și relații publice, Let’s do it! World; Caroline Fernolend, vicepreşedinte, Fundaţia Mihai Eminescu Trust;Joseph V. Melillo, producător executiv, Academia de Muzică Brooklyn; Ada Condeescu, actriță; Vintilă Mihăilescu, antropolog, profesor la SNSPA; Sam van der Staak, Senior Programme Manager, Wider Europe Programme; Constantin Chiriac, director general, Teatrul Național ‘Radu Stanca’ Sibiu; Anca Nuță, First VP, Identity and Communication Director, UniCredit Bank; Simona Neumann, director executiv, Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii; Lia Perjovschi, artist vizual; Ada Roseti, director de programe, Discovery Europa Centrală și de Est; Ion Sturza, fondator și președinte, Fribourg Capital; Adina Rosetti, scriitoare; Vlad Tăușance, designer/facilitator, Creative Fitness Studio, director artistic Baia Mare 2021 – Capitală Europeană a Culturii; Ștefan Teișanu, director executiv, Cluj-Napoca 2021 – Capitală Europeană a Culturii & antreprenor, Fapte; Matei Vișniec, dramaturg, poet și jurnalist; Rarița Zbranca, director, Fundaţia AltArt; Sabina Ulubeanu, compozitoare; Matei Păun, Managing Partner, BAC Investment; András Kapy, co-fondator & CEO Axosuits; Larisa Petrini, Corporate Wellbeing Strategist, Health Coach, co-fondator & CEO reLife; Flavia Zant, medic specialist în genetică & embriolog clinic certificat ESHRE, Columna Medical Center; Mihaela Geoană, președinte, Fundația Renașterea; Cătălin Mitulescu, regizor de film, Strada Film; Makcim Fernandez Samodaiev, solist instrumentist; Andrei Pogonaru, partener Central European Financial Services (CEFS); Mihai Gurei, fondator Intro & curator, Romanian Design Week; Răzvan Luca, arhitect, Zain; Ioana Sisea, artist vizual & curator; Mihnea Ghilduș, fondator, Dizainar; Dragoș Motica, director de creație, Ubikubi.
Locul de desfășurare principal al evenimentului este Fabrica de Cultură, iar cele alternative sunt Welt Kultur Cafe und Bar(Strada Nicolae Bălcescu, Nr. 13) și Cafe Wien (Piața Huet, nr. 4).
Un shuttle bus este disponibil pe toată durata evenimentului pe traseul Teatrul Național „Radu Stanca” – Fabrica de Cultură (plecări din 30 în 30 de minute).
Parteneri media principali ai evenimentului: AGERPRES și RFI România.
Sponsorii evenimentului sunt: Publicis Romania, Pehart Tec Group, Enevo Group, Domeniile Sâmbureşti, AQUA Carpatica, Frudisiac, Ursus Breweries.
Pentru detalii suplimentare despre eveniment și lista completă a speakerilor, consultați agenda:
http://www.aspeninstitute.ro/articole/aspen-ideas-sibiu
Pentru a participa la eveniment, vă rugăm să completați formularul de înregistrare:
https://www.eventbrite.com/e/aspen-ideas-sibiu-registration-25025515992
Despre Institutul Aspen România
Aspen România, organizatorul Bucharest Forum, este o asociaţie apolitică, nonguvernamentală, nonprofit dedicată promovării leadership-ului vizionar în România și încurajării dezbaterii deschise și informate între lideri referitor la provocările cu care România se confruntă astăzi. Institutul promovează o metodă de dezbatere cu ușile închise care să încurajeze schimbul direct de idei și dezvoltarea de relaţii interpersonale între diverse sectoare de activitate.
În cadrul meselor rotunde, discuţiile sunt deschise de alocuţiunile susţinute de experți invitaţi și sunt facilitate de moderatori cu experienţă. Înainte de începutul dezbaterii, sunt oferite materiale care să îndemne participanţii la reflecţie asupra subiectelor de discuţie ale conferinţei.
Printre membrii Board-ului internațional al Institutului Aspen se numără Madeleine Albright, Lester Crown, Leonard Lauder, Mircea Geoană, Walter Isaacson, Henry Kissinger, Robert S. McNamara, Majestatea Sa Regina Noor, Condoleezza Rice sau Shashi Tharoor.