Asta seara, „Calatorile lui Gulliver” la „Radu Stanca”

În 2012, asa cum o recunosc criticii de specialitate, teatrul romanesc a trait un eveniment unic: trupa Teatrului National „Radu Stanca” a fost comisionata de Festivalul International de la Edinburgh, pentru a produce spectacolul „Călătoriile lui Guliver”.

Cunoscând valoarea regizorului Silviu Purcărete şi a trupei sibiene, Jonathan Mills, directorul Festivalului de la Ediburgh a creditat echipa, introducând spectacolul pe scena celebrei manifestări, înainte ca măcar o schiţă să fi fost pusă pe hârtie la Sibiu sau vreo notă în partitură la Dublin. O provocare, dar şi o recunoaştere a valorii teatrului sibian. Ca urmare, specialiştii în domeniu au remarcat că „regizorul a transformat masa simfonică a romanului lui Swift într-o operă de cameră, percutantă vizual şi neliniştitoare, în care a preluat virulenţa satirei swiftine, îndreptâd-o spre contemporanii săi”.

Ca urmare, regizorul  Silviu Purcărete a fost distins, în cadrul Festivalului, cu premiul „Herald Angel”.

Aşadar, în această seară, dacă doriţi să vedeţi sau să revedeţi spectacolul „Călătoriile lui Gulliver”, veniţi la teatrul Naţional „Radu Stanca”, la orele 19.00.

În distribuţie: Veronica Arizancu, Diana Fufezan, Raluca Iani, Tomohiko Kogi, Alexandru Malaicu, Adrian Matioc, Serenela Mureşan, Adrian Neacşu, Eduard Pătraşcu, Cătălin Pătru, Ofelia Popii, Cristina Ragos, Natalie Sigg, Ciprian Scurtea, Cristian Stanca, Pali Vecsei, Corina Vişinescu
Copilul: Alexandru Nicoară

Foto: tnrs.ro

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: