ATACURI TERORISTE?! POATE. LUMEA SE SCHIMBĂ, ÎN MOD DUREROS

De azi dimineață, stirile sunt îngălbenite în regim de BREAKING NEWS. Curg veși, păreri, interviuri, declarații despre ZIUA NEAGRĂ din INIMA EUROPEI. O capitală paralizată, un continent inlemnit de groază, oameni uciși, frică, zeci de răniți și așteptare. Se va mai întampla sau nu încă ceva? CE? Strânsoarea măsurilor de precauție/securitate se simte la Bruxelles în orice ungher. Parcă nici aerul nu se mai mișcă. Și, totuși, ceva nu le dă nici lor acolo, nici nouă, celorlați, pace. Sunt întrebări fără răspuns, sunt clipe care curg spre moarte sau… nu. Să fie blestem? Să fie efectul vreunui păcătos bumerang? Vinovații??? se va mai întâmpla?! Unde? De ce?

Lumea se schimbă. Sau, s-a schimbat. Parcă cineva și-a propus înadins să scoată din uz cuvântul liniște. Parcă nici speranța nu mai are același înțeles. Dar… credința?! Moartea are acum numai formă de plural?!

Iată, însă, câteva opinii referitoare la evenimentele de azi:

Sper că ne-a pierit tuturor spiritul de ospitalitate”. Judecătorul Cristian Dănileț, despre atentatele de la Bruxelles: “Înseamnă război” (potrivit b1.ro). “Ceea ce se întâmplă azi la Bruxelles înseamnă război. Sper că ne-a pierit tuturor spiritul de ospitalitate și alte baliverne cu care suntem îndoctrinați doar ca să fim corecți politic. Când două culturi sunt total diferite, concilierea dintre ele e imposibilă. Orice contact masiv înseamnă ciocniri violente, soldate cu morți, răniți și distrugeri. Politica e una, realitatea-după cum se vede- e alta. Dumnezeu să îi ierte pe morții de azi. Și pe cei din Ankara și pe cei din Paris. Ca și pe cei care iau decizii pentru noi zilnic și.”, a scris Dănileț pe pagina sa de Facebook.

E carnagiu. Oameni fără mâni, fără picioare! Am plâns și m-am mai liniștit!”, a mărturisit o româncă aflată în momentul tragediei pe aeroport.

Alții- nu puțini la număr- vorbesc despre faptul că asistăm la imaginea unei Europe „SUB PLATA PROPRIILOR PĂCATE”… 

Și parcă nu mai e îndeajuns să spunem doar om trăi și om vedea...

sursa foto: www.digi24.ro

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: