AZI, Ziua Internationala a Muzicii

1

De 40 de ani încoace, la 1 octombrie, sunt promovate artele muzicale.

Prima zi internationala a muzicii a fost organizata de Consiliul International al Muzicii in anul 1975, in urma rezolutiei adoptata de Adunarea Generala a Natiunilor Unite la Lausanne in 1973.

Daca nu stiati, aceasta zi a fost initiata de lordul Yehudi Menuhin cu scopul de a promova arta muzicala catre toti oamenii si de a aplica idealurile UNESCO de pace si prietenie intre oameni si intre popoare, de evolutie a culturilor, de schimb de experienta si de apreciere reciproca a valorilor estetice.

Compozitori, interpreţi şi experți de renume dezbat importanţa muzicii şi locul ei în viaţa modernă. De ziua internațională a muzicii, sunt organizate întâlniri cu artişti, expoziţii de instrumente muzicale şi… concerte.

Un studiu apărut anul trecut arăta că melodiile preferate ne dau o stare de bine şi ne stimulează activitatea creierului.

Asadar, deschideti zavorul inimii si primiti muzica ca pe o binecuvantare… ascutati-o si dansati. Lasati-va in voia ei, ea ce este… “vinul care umple cupa tăcerii” (Robert Fripp).

“Muzica este o revelaţie mai înaltă decât orice înţelepciune şi orice filosofie… Cine pătrunde sensul muzicii mele va scăpa de ticăloşia în care se târăsc ceilalţi oameni”. (Ludwig van Beethoven)

Sursa foto: www.parinti.com

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: