BARCIENII SI CELEBRITĂŢILE. SCOALA ALTFEL!

Unitatile de invatamant sibiene s-au intrecut in activitati si oferte culturale care sa arate elevilor o SCOALA ALTFEL- modalitati de a acumula cunostinte, de a se apropia si mai mult de valorile culturale, dincolo de manual si… de caietul de notite.

             Calendarul activităților educative județene a inclus în data de 9 aprilie, a V-a ediţie a concursului “BIOGRAFII CELEBRE”, parte a unui generos proiect educativ în domeniul cultural-artistic, coordonat de către prof. Diana Popa de la Colegiul Agricol “Daniil Popovici Barcianu”, care vizează atragerea elevilor pasionaţi de viaţa personalităţilor culturii române şi universale.

            Probe precum: prezentarea originală a echipajului, prezentare ppt. inedită a biografiei unei celebrităţi române sau internaţionale, susţinerea unui test de de cultură generală din biografiile unor personalităţi ca Slavici, Brâncuşi, Eliade, Regele Mihai al României, Simona Halep, au fost provocări frumoase pentru echipajele de elevi participante în concurs, care au reprezentat Colegiul Agricol “D. P. Barcianu”, Liceul tehnologic Avram Iancu şi Liceul tehnologic de construcții și arhitectură Carol I, dupa cum am aflat de la Prof. IOANA VIDRIGHIN- responsabil Comisia de Promovare a Imaginii,Colegiului Agricol “D. P. Barcianu”.

  “ Generoasa echipă de proiect, alături de partenerii sai – Partener educațional Inspectoratul școlar județean Sibiu, Partenerul social Cotidianul Tribuna, Asociația de Părinţi pentru Colegiul Agricol ”D.P.Barcianu”, Consiliul Școlar al Barcienilor, Colegiul Economic ”George Barițiu” reprezentat de prof. Teodora Vidrighin (membru al juriului), Liceul tehnologic ”Avram Iancu”, Liceul tehnologic de construcții și arhitectură ”Carol I” – , a reuşit pe deplin să pună în valoare creativitatea, originalitatea, spiritul ludic și de echipă al liceenilor concurenţi, într-o activitate de tip non-formal specifică programului ȘCOALA ALTFEL: Să știi mai multe, să fii mai bun!, preciza coordonatorul de programe și proiecte educative din cadrul Colegiului Agricol ”D.P.Barcianu” – prof. Beza Minodora.

Aşa cum remarca şi directorul Colegiului Agricol sibian, prof. Viorel Muguraş Popescu,  “este meritoriu faptul că generaţiile actuale se mai reîntorc AZI spre trecutul nostru cultural, dătător de valori universale, într-o vreme în care interesul pentru cultură pare tot mai scăzut”.

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: