“BICICLETELE-n CUI”…! I’Velo anunta inchiderea sezonului 2015 pentru centrul de inchirieri din Sibiu

 “I’Velo”, un proiect al Asociatiei Green Revolution, in parteneriat cu Raiffeisen Bank, anunta finalizarea sezonului 2015 in centrul din Sibiu, incepand de astazi, 26 octombrie. Multumirile merg catre toti oradenii care au ales bicicletele I’Velo ca mijloc de transport sau de recreere si au participat la activitatile organizate in cadrul proiectului, dar si catre autoritatile, partenerii si sponsorii care au sprijinit proiectul.

Demn de precizat, in cele aproape 200 de zile de functionare a centrului de inchiriere “I’Velo”, din Sibiu, Cazarma 90, aproape 4.500 de sibieni au ales bicicletele I’Velo pentru a se relaxa sau pentru a se deplasa dintr-un punct in altul al orasului. Centrul a pus la dispozitia locuitorilor 70 de biciclete, sapte zile din sapte.

“Ne bucuram sa vedem ca bicicleta redevine treptat un mijloc alternativ de transport in Bucuresti, dar si in tara si ne dorim ca prin proiectele noastre – I’Velo, StudentObike, Biciclete cu cravata – sa cultivam dezvoltarea comunitatii biciclistilor si sa sarbatorim impreuna aceste reusite. Impreuna cu Green Revolution ne dorim sa schimbam cultura transportului in Romania si sa dezvoltam infrastructura pentru promovarea transportului alternativ. In acest fel speram sa avem angajati si clienti mai sanatosi si sa respiram un aer mai curat”, a declarat, in acest context,  Corina Vasile, Director Comunicare si Relatii Publice Raiffeisen Bank Romania.

 

Bicicletele I’Velo au fost disponibile, atat contra cost, cat si gratuit. Tinerii sub 16 ani si pensionarii au avut posibilitatea de a inchiria bicicletele gratuit, pe baza carnetului de elev, respectiv, al talonului de pensie, tarifele de inchiriere fiind de 4 lei pentru 1 ora si 15 lei pentru 24 de ore.

“Pentru saselea an consecutiv, am incurajat locuitorii din Sibiu sa aleaga bicicleta ca mijloc principal de transport, dar si ca modalitate distractiva de a face miscare. Le multumim celor aproape 4.500 de utilizatori si ii asteptam in numar cat mai mare si anul viitor, ca sa dovedim ca suntem parte a oraselor in care traim si speram ca autoritatile sa inteleaga necesitatea infrastructurii pentru utilizarea bicicletei”, a precizat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Tot astazi isi vor incheia sezonul 2015 centrele din: Oradea, unde s-au inregistrat – 7.594 de inchirieri, Alba Iulia cu 4.698 de inchirieri, Brasov – 2.758 de inchirieri, Iasi – 4.843 de inchirieri si centrele din Bucuresti de la Arcul de Triumf – 14.101 de inchirieri si Parcul Titanii -1.982 de inchirieri. Centrul din Constanta isi va incheia senoznul 2015 pe 2 noiembrie, iar centrele din Bucuresti – Aviatorilor si Tineretului vor ramane deschise, in functie de conditiile meteo, si in luna noiembrie (sambata si duminica) in intervalul orar 10:00 – 19:00 (ultima inchiriere fiind la ora 18:00).

Despre I’Velo

In sezonul 2015, centrele I‘Velo au putut fi gasite in Bucuresti – parcul Herastrau – Piata Charles de Gaulle,  Arcul de Triumf si Parcul Tineretului – intrarea de la Gheorghe Sincai, Parcul Titanii, dar si in tara, in orasele: Iasi – Parcul Copou, Brasov – Piata Sfatului, Constanta – Gravity Park, Sibiu – Cazarma 90, la Alba Iulia – Parcul Unirii si Oradea, in Parcul 1 Decembrie.

 

De asemenea, proiectul I’Velo a oferit in continuare, posibilitatea de a rezerva online biciclete, accesand site-ul www.ivelo.ro

I’Velo este cel mai important proiect de bike-sharing din Romania si are ca misiune introducerea graduala a bicicletei in peisajul vietii urbane, atat pentru recreere, cat si ca mijloc de transport alternativ, sanatos, cu impact minim asupra mediului.

 

In cei 5 ani de functionare, programul  I’Velo a reusit sa scoata peste 1.100.000 de romani la pedalat si a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosfera cu aproximativ 1.500 de tone.

Programul I’Velo, initiat de Raiffeisen Bank si Green Revolution, se desfasoara cu sprijinul primariilor din Bucuresti, Brasov, Sibiu, Iasi, Constanta, Alba Iulia, Oradea, precum si al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: