Bike and Like: Cea mai veche bicicleta concurenta, 35 de ani!

Evenimnetul sportiv care a avut loc la Sibiu, in weekend, si care a adunat aproximativ 300 de sportivi pasionati de mersul pe bicicleta din intreaga tara, a avut si “veterane” printre biciclete inscrise in concurs. Cea mai veche bicicleta a avut 35 ani si poate fi numita “multiculturala”.

Proprietarul acesteia spune ca in 35 de ani de cand si-a cumparat-o a reusit sa aiba componente din mai multe tari din intreaga lume.

“Cadrul si furca sunt din fosta RDG, ghidonul, din Italia, rotile sunt japoneze, iar axul central si pedale sint din Franta. Ma bucur ca am participat la Turul Bisericilor Fortificate pe bicicleta pentru ca, pe de o parte, am gasit peisaje minunate, oameni de foarte buna calitate, si, in al doilea rand, “mens sana in corpore sano”, a declarat prorietarul celei mai vechi biciclete care a facut saambata si duminica Turul Ciclist al Bisericilor Fortificate.

Startul competitiei a fost dat sambata, din curtea Colegiului National Samuel von Brukenthal. Participantii au trebui sa parcurga mai multe zeci de kilometri, insa niciunul nu a abandonat. Acest aspect a fost subliniat si de invitatii de onoare ai evenimentului, Cristian Topescu. El a surclasat Tirul Ciclist al Bisericilor Fortificate Turului Ciclist al Frantei prin simplul motiv ca, la Sibiu, nimeni nu a abandonat cursa.

“La deschidere, acum doua zile, am facut o comparatie intre Turul Bisericilor Fortificate si Turul Frantei. Urmarind Turul Frantei, am constatat ca in fiecare etapa au fost cateva abandonuri. Asa ca, la finalul Turului Frantei, nu vor ajunge la linia de sosire, la Paris, 257 de ciclisti, asa cum ati ajuns dumneavoastra la Turul Bisericilor Fortificate”, a declarat Cristian Topescu la finalul ceremoniei de decernare a premiilor.

Bike and Like- Turul Bisericilor Fortificate a avut loc din 11 pana in 13 iulie, in Sibiu.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: