Bilantul jandarmilor sibieni pentru luna septembrie: amenzi in valoare de peste 13.600 lei si depistarea a trei fapte cu carater penal

  

În cursul lunii septembrie a anului 2015, Jandarmeria Sibiu a desfășurat peste 250 de  misiuni în scopul creșterii gradului de siguranță a cetățenilor, asigurării ordinii și siguranței publice. Echipaje de Jandarmerie au fost zilnic prezente în spațiul public pentru descurajarea comportamentelor necivilizate, protejarea persoanelor și a bunurilor acestora.

  Astfel, au predominat acțiunile de prevenire și combatere a faptelor antisociale în zona instituțiilor de învățământ preuniversitar (Bacalaureat sesiunea august-septembrie, deschiderea noului an școlar), în zone cu prezență numeroasă (manifestări cultural-artistice, stațiuni turistice montane), derularea unor misiuni în cooperare cu alte instituții (pentru protejarea fondului piscicol și slvic, protecția persoanlului instituțiilor de stat – ISCTR, în acțiuni de control pentru siguranța rutieră), constatarea unor fapte cu caracter contravențional și infracțional – constituie câteva repere de interes din această perioadă de timp.

  La actiunile intreprinse au participat 1349 de jandarmi, care au acționat independent dar și în cooperare cu efective ale Grupării de Jandarmi Mobile Brașov și celelalte structuri locale ale Ministerului Afacerilor Interne în: 43 misiuni de asigurare a ordinii publice, 157 de misiuni de menţinere a ordinii  publice (prin echipaje și patrule de Jandarmerie), 21 acţiuni executate în cooperare cu alte instituţii,  24 acțiuni în urma unor solicitări de intervenţie prin 112, 12 mandate de aducere (pentru ducerea la îndeplinire a actelor procedurale ale instanțelor de judecată).

  In acest context, s-au aplicat 70 de sancțiuni contravenționale cu amendă și 20 de sancțiuni cu avertisment, valoarea totală a amenzilor fiind de peste 13.600 lei; de asemenea, au intervenit în 20 de situații pentru aplanarea unor stări conflictuale. Principalele fapte pentru care au fost aplicate sancțiuni sunt: comercializarea de bunuri în locuri neautorizate şi fără documente de provenienţă a mărfii;  adresarea unor cuvinte și expresii jignitoare, oferireia unor favoruri sexuale în schimbul unor sume de bani; pescuit sportiv fără permis sau cu incalcarea regulilor de pescuit.

  În cursul lunii septembrie jandarmii au constatat 3 fapte cu caracter penal pentru care au întocmit acte de sesizare a organelor competente să continue cercetările, persoanele suspecte fiind susceptibile de comiterea unor infracțiuni (ameninţare cu acte de violență – art. 206 din Codul Penal – 17.09.2015; distrugere geam locuință pe fondul unui scandal – art 253 din Codul Penal – 19.09.2015 si furt din auto, art. 228 din Codul Penal  – mun Mediaș – 01.09.2015).      

  Principalele misiuni desfășurate de jandarmii sibieni în luna septembrie au fost: asigurarea ordinii publice la manifestări cultural-artistice (Zilele Recoltei, Târgul Olarilor, Cibin Fest etc),  menținerea unui cadru general de securitate publică și fair play la competiții sportive de fotbal, baschet și handbal (FC Gaz Metan – CS Șoimii,  FC Gaz Metan- CS Mioveni, CSM Măgura Cisnădie ‐ CSM Lugoj, CSM Magura Cisnadiei – CSM U Cluj, CSM Măgura Cisnădiei – CSM Dunărea Brăila); prezența unor echipaje de Jandarmerie Montană în stațiunile Păltiniș și Bâlea pentru persoanele aflate în dificultate, protejarea mediului înconjurător, a florei și a faunei.                                 

  În perioada următoare,  jandarmii sibieni vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale.

 

  #Deoarece la manifestările publice care vor urma (Festivalul Astra Film, competiții sportive etc) se preconizează prezenţa unui public numeros, pentru prevenirea incidentelor nedorite, Jandarmeria Sibiu adresează spectatorilor urmatoarele recomandări:

– să respecte recomandările făcute de organizatorii adunărilor publice sau forțele de ordine;

– să se abţină de la acţiuni ce pot împiedica desfăşurarea normală a adunărilor publice; să nu incite la astfel de  acţiuni;

– să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale (genţi, poşete, bagaje etc.);

– să supravegheze îndeaproape comportamentul copiilor;

– să evite consumul excesiv de alcool, întrucât acesta este factorul favorizant şi declanşator al multor fapte de natură contravenţională sau penală;

– să semnaleze prompt forţelor de ordine orice comportament contrar normelor legale de convieţuire socială sau bunelor moravuri;

– să acorde sprijin forţelor de ordine pentru îndeplinirea sarcinilor de asigurare a ordinii publice.

 

 

Sursa foto: adevarul.ro, www.evenimentsibiu.ro

                     

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: