Birocratia inca pune oamenii pe drumuri si le scoate banii din buzunar!

Ieri am primit pe adresa redactiei un email din partea unui cetatean din Selimbar, bun platonic, doritor a-si achiat taxele si impozitele… cu celebra reducere aplicata anual pana la 31 martie. Iata, ins ace s-a intamplat…

“Buna ziua.Vreau sa va detaliez o problema intampinata azi (n.r. ieri, 31 martie 2015) la Primaria Selimbar in jurul orei 11.30….Am fost sa achit impozitul aferent apartamentului,terenului si autoturismului pe anul in curs si mi-a fost refuzata plata acestuia pe motiv ca azi 31.03.2015 programul caseriei este intre orele 08-10… Am intrebat  pe ce motiv azi este acest program si mi s-a raspuns ca d-na de la caserie are de numarat vreo 2 miliarde de lei si la nu stiu la ce ora trebuie sa fie la Trezoreria Sibiu pentru depunerea acestora…Mi s-au oferit si alte alternative de plata(ordin de plata bancar sau mandat postal )care cumulativ ajung la costuri care nu justifica plata impozitului cu reducerea de 10 % aplicata pana la 31.03.2015… Mentionez ca am vorbit si cu Dl Viceprimar care a incercat si dansul sa “rezolve” problema dar se pare ca birocratia in Romania ne depaseste in momentul de fata…..Asa m-am gandit sa ma adresez d-voastra in speranta ca,cineva in tara asta doreste sa rezolve odata pentru totdeauna problema relatata.Va multumesc si astept daca se poate un punct de vedere sau o sugestie la cele detaliate mai sus”. (semnat, Ovidiu Candin)

Contactat telefonic, dl Marius Grecu- viceprimarul din Selimbar a explicat: ‘Stiu despre ce este vorba. Inainte de toate, trebuie sa spun ca noi, primaria, am anuntat inca de saptamana trecuta, cu afis pe usa, ca pe 31 martie programul la casierie va fi numai intre orele 8.00 si 10.00, motivat de faptul ca fiind primarie de comuna, noi trebuie sa depunem abnii la Trezoreria Sibiu, si fiind incheiere de luna si de trimestru, numaratul banilor si intocmirea dosarelor ia destul timp, in plus, doamna casiera trebuies a ajunga la vreme si la Sibiu cu banii si cu documentele. Si, cu toate acestea, ieri doamna a tinut casieria deschisa pana la ora 12.00.

Stiu ca a venit dnul Ovidiu Candin, i-am explicat care este situatia, dar i-am oferit si alternative sa plateasca prin banca sau prin mandat postal. Si asta este drept, aceste variante implica niste costuri in plus. Si la posta si la banca, unde, de vreo di ani, s-a introdus un anume commission. Ori daca ai mai multe de platit, in mai multe conturi- impozzitu pe casa intr-un cont, cel pentru auto in alt cont, inseamna niste bani pe care ii scoti din buzunar. Stiu situatia si inteleg. Vom incerca si noi, cei din administratie sa discutam la Finante, sa modifice programul, sau, in fine, sa gasim solutii de asa maniera incat san u lucram in detrimental cetateanului sis a mai scapam de chestiunile acestea birocratice care sigur ca pun probleme”.  

Tot de la dl viceprimar am aflat ca la Selimbar, pana la 31 martie, 30% dintre contribuabili au achitat taxele si impozitele, beneficiind de bonificatie. 

   

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: