Blaga: As reintroduce examenele de admitere la liceu si facultate de la anul

Presedintele Partidului Democrat Liberal, Vasile Blaga, a declarat ca, daca ar fi posibil, el ar introduce examenele de admitere la liceu si facultate incepand cu anul viitor.

Declaratia a fost facuta la Sibiu, cu ocazia lansarii motiunii pentru educatie “Educatia cu adevarat o prioritate nationala”.

As reintroduce  examenul in liceu de anul viitor, obligatoriu, cum as reintroduce examenul obligatoriu si in facultatile de stat, acolo unde putem interveni”, a spus presedintele PDL, Vasile Blaga.

El a mai explicat si faptul ca introducerea uniformei in scoli ar fi benefica, mai ales ca ar putea reduce “multe frustrari ale multor copii”.

Eu, personal, cred ca este necesara o reintroducere a uniformelor. Este unul din lucrurile la care s-a renunţat foarte usor si care, iata, a creat probleme pentru ca multi copii se simt nedreptatiti de faptul ca altii ii trateaza de sus doar pentru ca parintii isi pot permite sa le cumpere altceva. De aici, multe frustrari la multi copii care sunt nu mai putin inzestrati decat ceilalti”, a explicat Vasile Blaga.

Presedintele PDL a fost la Sibiu, pentru lansarea motiunii pe educatie, alaturi de Liviu Negoita si deputatul sibian Raluca Turcan.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: