BLOCAJE PE TRANSFAGĂRĂȘAN: Toată lumea își ia adio de la VACANȚA MARE la Bâlea Lac! IMAGINI ÎN DIRECT!

 

Penultima zi din vacanța mare a pus soarele la… răcoare sus, la Bâlea Lac și adus oarece rafale de vânt și… o țâră de ceață, dar n-are a face!

Vacanța își numără acum ultimele ore dar și ultimele excursii de neuitat… Așa că pe creste, la hotarul cerului, e plin de turiși veniți din toate colțurile țării s-/și înalțe inima acolo und eparcă numai gândul și vântul se avântă ca să spună cea din urmă poveste de vacanță. Chiar de frigul (maxim 12 grade Celsius) trage cortina peste scurta vară…, colindând cu iz de iarnă timpurie…

…Și totuși, e atâta de frumos, încât nici n-ai spune că vara s-a dus deja la hibernat, cu vacanța mare sub pernă…

Și nici n-a mai contat că pe transfăgărășan s-au format blocaje și orele și clipele au curs prea încet în sus și-n jos. Aici, totul e minunat. Oricând, oricât… (mai ales că localnicii își așteaptă aici oaspeții cu bucate tradiționale absolut minunate)

*Ar trebui să știți… Lacul Bâlea este situat la o altitudine de 2040 m, în Munții FăgărașJudețul Sibiu.

Dimensiunile lacului sunt: 360 m în lungime, suprafața de 46508 m2 și adâncimea de 11,35 m. În anul 1932 lacul Bâlea și o suprafață de circa 180 ha în jurul lacului au fost declarate rezervație științifică.

Lacul Bâlea se află la circa 77 km de la orașele Sibiu, 68 km Făgăraș și 85 km de la Curtea de Argeș. În timpul verii se poate ajunge cu automobilul, pe drumul Transfăgărășan, iar în restul timpului cu telecabina, de la cabana Bâlea Cascadă din apropierea cascadei Bâlea. În Munții Făgăraș se mai află și lacurile CapraPodragu micPodragu MareAvrigUrlea, etc.

În anul 2006 a fost construit în apropierea lacului Bâlea primul hotel de gheață din Europa de Est în forma unui iglu de 16 locuri . 

 

 

 

 

 

*Fotografii primite de la dl Ciocoiu Neluțu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: